מוקדם לדעת אם ניסיון ההתנקשות במנהיג הזרוע הצבאית של חמאס מוחמד סינוואר צלח, ובשלב הזה ממתינים לתוצאות התקיפה, וזה יכול להימשך ימים בשל העובדה שהתקיפה הייתה בתת קרקע.
גורמי הביטחון הדגישו היום (רביעי) בשיחה עם כאן חדשות כי נעשו מאמצים רבים לוודא שאין חטופים בקרבת המתחם שהותקף. עוד אמרו הגורמים כי "חיסולו של סינוואר, אם אכן הצליח הוא הישג גם בהתקדמות המשא ומתן, סינוואר היה אבן נגף לכל עסקה וחיסולו יכול לקדם את השבת החטופים".
אמש דווח במהדורת כאן 11 כי במערכת הביטחון מתחזקת ההערכה כי סינוואר חוסל בתקיפת חיל האוויר בחאן יונס. ההערכה היא כי כל מי שהיה במתחם התת-קרקעי שהותקף חוסל כתוצאה מהתקיפה העוצמתית. לפי דיווחים בעזה, 28 בני אדם נהרגו בתקיפה ועשרות נפצעו.
תיעוד התקיפה:
בעזה מדווחים על חמש תקיפות בבית החולים האירופי בח'אן יונס | תיעוד@anastasia___stu pic.twitter.com/o4v79iNXj4
— כאן חדשות (@kann_news) May 13, 2025
תיעוד נוסף מניסיון החיסול של מוחמד סינוואר בח'אן יונס@OmerShahar123 pic.twitter.com/Z3KBuRArNF
— כאן חדשות (@kann_news) May 13, 2025
התקיפה בוצעה לעבר מתקן תת-קרקעי מתחת לבית החולים האירופי שבדרום הרצועה. במקום שהו מחבלי חמאס בכירים נוספים.
לפי דיווחים, כשעה קלה לאחר התקיפה התרחשה תקיפה נוספת בסמוך לבית החולים. כפי שפורסם במהדורת כאן חדשות, המטרה היא למנוע חילוץ נפגעים מתחת לאדמה ולכלוא את היעדים לתקיפה בתוך המתחם. בדומה לחיסולו של מנהיג חיזבאללה לשעבר חסן נסראללה, מי שלא נפגע מהרסס וההדף של התקיפה, אמור למות כתוצאה מהגזים הרעילים מתחת לאדמה.
בפגישה עם לוחמי מילואים פצועים אמר היום ראש הממשלה בנימין נתניהו: "בימים הקרובים ניכנס בכל העוצמה להשלים את המהלך ולהכניע את חמאס".
סינוואר הוא אחיו של מנהיג הארגון לשעבר יחיא סינוואר, שחוסל באוקטובר האחרון מצפון לרפיח.
