אסף מודיעין על אזרחים: תושב חיפה נעצר בחשד שפעל בשירות איראן

אסף מודיעין על אזרחים: תושב חיפה חשוד שפעל בשירות איראן
דמיטרי כהן, בן 28 מחיפה שעלה לישראל לפני כמה שנים, חשוד שעקב אחר אזרחים ישראלים, בהם אישיות רגישות, וצילם את בתיהם עבור כסף. הוא צפוי להיות מואשם בביצוע עבירות ביטחוניות חמורות. בין הדמויות אחריהן עקב: אישה המקורבת לנתניהו
מחבר אורלי אלקלעי מחבר אורלי אלקלעי
דגל איראן
דגל איראן צילום: רויטרס

דמיטרי כהן, בן 28 מחיפה שעלה לישראל לפני כמה שנים, נעצר בחודש שעבר בחשד לריגול עבור איראן באמצעות איסוף מודיעין על אזרחים ישראלים עבור כסף - כך הותר לפרסום היום (שני). בין הדמויות אחריהן עקב: אישה המקורבת לנתניהו. הוא צפוי להיות מואשם בביצוע עבירות ביטחוניות חמורות, מעצרו הוארך עד יום חמישי.

מעקב כאן חדשות: כל פרשיות הריגול עבור איראן

מהחקירה עולה כי כהן ביצע מספר משימות מעקב על אזרחים ישראלים, בהם אישיות רגישות, שאת פרטיהם קיבל ממפעילו האיראני. הוא צילם את סביבת מגוריהם של האזרחים וגם צילומים של נסיעות שונות ובסיסי צה"ל ברחבי הארץ, והעביר אותם למפעילו.

כהן הופעל על-ידי האיראנים מחודש אפריל ועד למעצרו ב-27 במאי. הוא אותר על-ידי מפעיליו דרך אתר רוסי לחיפוש עבודה, והשתמש בטלפון מבצעי כדי לקיים קשר חשאי עם מפעילו.

בעבור ביצוע המשימות הביטחוניות קיבל דמיטרי כספים במטבעות קריפטוגרפיים, כאשר עבור כל משימה עלה כי יתוגמל בסכום של כ-500 דולר, ועד עתה הועברו לכיסו אלפי דולרים.

יחד עימו נעצרו גם בת זוגו וחבר שלו, שטענו כי הזהירו אותו מפני ביצוע המעשים. תחילה הוא הכחיש שפעל בעבור גורמים איראניים, ולאחר מכן הודה שחשד כי הם אלו שהפעילו אותו.

גורם ביטחוני מסר כי "מקרה זה מצטרף לשורת מקרים מהתקופה האחרונה המלמדים על מאמצים חוזרים ונשנים של גורמי טרור ומודיעין עוינים לגייס אזרחים ישראלים לטובת ביצוע משימות שנועדו לפגוע בביטחון מדינת ישראל ותושביה".

עו"ד גיל פרידמן שמייצג את החשוד: "מדובר בצעיר ללא עבר פלילי. הוא נעצר בחשד לאירועים שהיו לפני מספר חודשים. הוא משתף פעולה עם החוקרים, וציין כי כאשר הבין שמדובר בגורמים עויינים הפסיק את הקשר אתם".

בחירת העורכת