צה"ל חשף היום (חמישי) מכתב שכתב מחבל חמאס ואותר על ידי צה"ל בבית החולים האירופאי בחאן יונס בחודש פברואר האחרון. במכתב מתאר המחבל כי מפקד הפלוגה שלו הורה לנעול פעילים מחוץ למנהרה ולהפקיר אותם למותם בעת לחימה נגד כוחות צה"ל.
במכתב מתואר כי שני הפעילים - אחמד שתאת וסלים מערוף - נקלעו לעימות עם כוחות צה"ל. מפקד הפלוגה מחמד אלבכרי, שישב במנהרה מתחתיהם הורה: "קשור את הדלת עם חבל ושימותו בחוץ". המסמך מלמד כי השניים חוסלו בעת שברחו לכיוון בית החולים האירופאי לאחר שננעלו מחוץ למנהרה.
בהמשך נכתב כי חוליית המחבלים בפיקודו של מפקד הפלוגה אלבכרי ברחה דרך מנהרה תת קרקעית אל בית החולים האירופאי, וממנו ירתה לעבר כוחות צה"ל.
דובר צה"ל בערבית, אלוף משנה אביחי אדרעי, אמר כי "מדובר בהוכחה חד משמעית לשימוש הצבאי של חמאס במתחם בית החולים האירופאי, מעל ומתחת לקרקע. המסמך גם מדגים את הפחדנות של מפקדי החמאס, שמתחבאים במנהרות ומפקירים למוות את חייליהם".
עוד בנושא
