כתב אישום יוגש היום (ראשון) נגד שמעון אזרזר, תושב קריית ים בגין ריגול עבור איראן. למעצרו של אזרזר הובילה פעילות משותפת של צה"ל ושב"כ.
אזרזר יואשם בכך שהעביר תמונות ומיקומים של אתרים רגישים בישראל לגורמי מודיעין איראניים וכן הסתייע בבת זוגו המשרתת במילואים על מנת להעביר מידע על צה"ל ובסיסי חיל האוויר.
חקירת השב"כ והמשטרה העלתה כי לאורך תקופה של למעלה משנה עמד שמעון אזרזר בקשר ישיר עם גורמי מודיעין איראנים וביצע בהכוונתם שלל משימות ביטחוניות. בתוך כך, העביר תמונות ומיקומים של אתרים רגישים בישראל ואף הציע להעביר למפעיליו האיראניים מידע חיוני מתוך בסיסי צה"ל.
בנוסף, ניצל אזרזר את הקשר עם בת זוגו, המשרתת בשירות מילואים בבסיס חיל האוויר ודלה ממנה פרטי מידע שונים על צה"ל, בסיסי חיל האוויר, מיקומים ועוד. עוד עלה כי אזרזר אף הציע למפעילו האיראני להעביר לו מידע מתוך בסיס צה"ל. על פי ממצאי החקירה, בעבור שירותיו קיבל כספים שהועברו בדרך של תשלום באמצעים דיגיטליים.
