ב-6 באוקטובר 2023, יממה לפני טבח חמאס, בוצעה משימה ברצועת עזה הקשורה למאמצים לאיתורו של אברה מנגיסטו - כך פורסם הערב (רביעי) במהדורת כאן חדשות.
לפי גורם המעורה בנושא, מדובר היה במשימה שלא הביאה לזיהוי ממשי של מנגיסטו, וגם לא של היערכות חמאס למתקפה. משפחתו של מנגיסטו, ששוחרר במסגרת עסקת החטופים האחרונה בתחילת השנה, עודכנה בדבר הפעילות רק זמן ממושך אחרי התרחשותה.
הפעילות החשאית בשמי עזה יממה לפני 7 באוקטובר: ב-6 באוקטובר בוצעה משימה הקשורה למאמצים לאיתור אברה מנגיסטו – שלא הביאה לזיהוי ממשי בנוגע לחטוף ולא להיערכות חמאס למתקפה | הפרסום של @gilicohen10 #מהדורתכאןחדשות עם @mayarachlin pic.twitter.com/W9SxLxC1gt
— כאן חדשות (@kann_news) December 10, 2025
מנגיסטו, בן 38 מאשקלון, הוחזק בשבי חמאס מאז 7 בספטמבר 2014. באותו יום יצא מנגיטו מביתו וצעד לעבר חוף זיקים. הוא המשיך ללכת קילומטרים עד שהגיע לגדר הביטחון בין ישראל לרצועת עזה. על אף שנצפה על ידי כוחות הביטחון, אף גורם לא מנע ממנו לחצות את הגדר אל שטח עזה. עם הגעתו לעזה הוא נשבה על ידי חמאס.
בעקבות האירוע, הטילה מדינת ישראל צו איסור פרסום על הפרשה, ורק כעבור שנה, בשנת 2015, נחשף לציבור כי מנגיסטו מוחזק חי בשבי חמאס. בחודש יוני 2021 פרסם ארגון הטרור חמאס הקלטה בה נטען כי נשמע מנגיסטו אומר: "אני חייל ישראלי בשבי, אני תוהה ומקווה שמדינת ישראל עדיין קיימת".
