הממשלה תאשר ביום ראשון גיוס של כ-280,000 חיילי מילואים עד לחודש מרץ - כך פורסם הערב (חמישי) במהדורת כאן חדשות.
בנימוקי ההחלטה נכתב כי היא נדרשת "לצורך המשך פעילות צה"ל בגזרות הלחימה ולהקלה על הכוחות המשרתים".
אמש פורסם בכאן חדשות כי למרות הבטחות שר הביטחון ודרישת הרמטכ"ל, הקואליציה טרם קבעה דיונים בכנסת על הארכת שירות הסדיר בצה"ל ל-36 חודשים. גם לוחות זמנים עקרוניים לחקיקה בעניין לא נקבעו.
הממשלה תאשר ביום ראשון גיוס של 280 אלף חיילי מילואים: "לצורך המשך פעילות צה"ל בגזרות הלחימה ולהקלה על הכוחות המשרתים" | הפרסום של @shemeshmicha #מהדורתכאןחדשות עם @talberman pic.twitter.com/hFP0saxIfC
— כאן חדשות (@kann_news) January 22, 2026
הדרישה להארכת שירות הסדיר עלתה מצד צה"ל לפני כשנה, ואז למרות אמירות הקואליציה כי יקדמו את המהלך - הוא נבלם, ברקע הביקורת על הארכת השירות במקביל לקידום חוק הפטור מגיוס.
הסיבה להעלאת דרישה זו כעת פעם נוספת מצד צה"ל היא ההפחתה בהיקף המילואים שצה"ל יוכל לגייס בתקציב 2026, שיגיע בשבוע הבא למליאת הכנסת.
