סמוך לסיום ישיבת הממשלה היום (ראשון) התקיים דיון על פסיקת בג"ץ לגבי גיוס בני ישיבות. לפי פסיקת בג"ץ, הממשלה הייתה צריכה עד היום לגבש מדיניות ממשלתית בנוגע לגיוס בני ישיבות שקיבלו צווי גיוס, כולל במישור הכלכלי והאזרחי.
מזכיר הממשלה יוסי פוקס אמר בדיון כי המדיניות של הממשלה היא לאשר את חוק הגיוס. "מדובר בתהליך חברתי הדרגתי", אמר פוקס.
"הדיון הזה, שנערך בהשתתפות שישה שרים הוא המשבר החוקתי", השיב לו המשנה ליועצת המשפטית לממשלה גיל לימון. "הממשלה מפרה פסק דין של בג"ץ שהורה לה עד היום לגבש מדיניות לגיוס תלמידי ישיבות שקיבלו צווים. מדובר בהפרה של פסיקת בג"ץ".
בחודש שעבר דווח במהדורת כאן חדשות כי במפלגות החרדיות מאיימים לתמוך בפיזור הכנסת, אם לא יוגבר קצב הדיונים בחוק הגיוס. על פי הדיווח, מסר ברוח זו הועבר ללשכת ראש הממשלה. כעת אפשר להעלות שוב להצבעה את החוק לפיזור הכנסת משום שחלפו שישה חודשים מן הניסיון הכושל לפזר את הבית ערב התקיפה באיראן.
קודם לכן פורסם בכאן חדשות כי רה"מ נפגש עם חברי כנסת מיהדות התורה בנושא הפטור מגיוס, ואמר להם כי הליכה לבחירות "תהיה טעות". לדבריו, "את חוק הגיוס צריך להסביר לציבור, ואני מאמין שלא יהיו יותר משניים או שלושה מתנגדים מהקואליציה בסופו של דבר. אנחנו נידרש להשלים את החקיקה הזאת בהקדם האפשרי".
