ארגוני הטרור ברצועת עזה החלו בתקופה האחרונה לנסות ולהבריח נשק ברחפנים מסיני לתוך הרצועה - כך פורסם הערב (שלישי) במהדורת כאן חדשות.
כלומר, מדובר בהברחות מעל ציר פילדלפי ישירות ולא רק מסיני לישראל ומשם לעזה. כזכור, ציר פילדלפי כולו נמצא באחריות ביטחונית ישראלית במסגרת ההסכם שנחתם.
מעל ציר פילדלפי ומתחת לאף של צה"ל: חמאס משתמש ברחפנים בניסיון להבריח נשק מסיני לעזה | @eliorlevy עם דברי הגורם הביטחוני, שטען שישראל תיאלץ להפעיל את "מודל יהודה ושומרון" ברצועה - ולשהות שם בשנים הקרובות#מהדורתכאןחדשות עם @mayarachlin pic.twitter.com/QfMDycyGWk
— כאן חדשות (@kann_news) February 3, 2026
גורם בטחוני בכיר אמר לכאן חדשות: "אני לא צופה שחמאס יתפרק מנשקו גם אם יצהיר שכך. בשנים הקרובות ישראל תמשיך לשהות בעזה ותבסס את מודל יו"ש של פשיטות נגד גורמי חמאס".
בתוך כך, התנועה הסדירה במעבר רפיח נפתחה אתמול לשני הכיוונים. על פי ההסדר, מדי יום ייצאו מרצועת עזה 150 עזתים, ובמקביל יורשו 50 עזתים להיכנס ממצרים לעזה.
את המעבר יפעיל הארגון האירופי EUBAM, במסגרת מנגנון בין-לאומי ובתיאום עם מצרים. המצרים יעבירו מדי יום רשימה של 50 עזתים המבקשים להיכנס לרצועה, ולאחר בדיקה ביטחונית תתאפשר כניסתם ביום שלמחרת.
