מחמישי בחצות: הדלק מתייקר ב-0.39 אגורות לליטר

מחמישי בחצות: הדלק מתייקר ב-0.39 אגורות לליטר
עלייה נוספת במחירי הדלק: ליטר בנזין 95 אוקטן בשירות עצמי יעמוד על 7.44 שקלים. העלייה נובעת מהמלחמה באוקראינה, הסנקציות על רוסיה ומתקפות החות'ים על סעודיה
מחבר ליאל קייזר מחבר ליאל קייזר
Getting your Trinity Audio player ready...
דלק, תחנת דלק
צילום: צילום: הדס פרוש, פלאש 90

עלייה נוספת במחירי הדלק: ממחר בחצות יעמוד המחיר המרבי של ליטר בנזין 95 אוקטן בשירות עצמי על 7.44 שקלים - עלייה של 0.39 אגורות לליטר. במשרד האנרגיה אמרו הבוקר (רביעי) כי בין הסיבות להתייקרות אפשר למנות את המלחמה באוקראינה, את הסנקציות על הנפט הרוסי ואת מתקפת הטרור החות'ית על מאגרי הנפט בסעודיה.

חן בר יוסף, מנהל מינהל הדלק במשרד, ציין כי החודש האחרון אופיין בעליות מחירים ובתנודתיות גבוהה מאוד. הוא הסביר כי ביומיים האחרונים חלה התמתנות בעליית מחיר חבית הנפט בשל שלושה גורמים שונים ובלתי תלויים: "בראשית השבוע הכריזה סין על סגר בעיר שנגחאי והמחוזות, מה שהוביל לציפייה להפחתת צריכה משמעותית של אזרחי האזור, כמו כן הייתה ציפייה כי ארצות הברית תשחרר מלאי נוסף ממאגריה ובכך תתרום להגברת ההיצע בשוק. אתמול בעקבות דיווחים על שיחות מוצלחות, במסגרת המשא ומתן בין אוקראינה לרוסיה בטורקיה, הייתה ציפייה של חזרה מהירה יותר לשגרה ומשכך זה הוביל למיתון עליית המחירים".

בראשית החודש פורסם בכאן 11 כי במשרד האוצר שוקלים להפחית את המס על הדלק. בכירים באוצר הציעו להפחית זמנית את המס כדי למתן מעט את ההתייקרות הקשה שצפוי לחוות הצרכן הישראלי עם התקדמות משבר האנרגיה. ההצעות שעלו על הפרק הן להפחית את המס - שכרגע הוא בערך 60% מכל ליטר בנזין - לכמה חודשים, מתוך הערכה שמחירי הנפט ירדו בתוך כחצי שנה.

מדובר בהצעה חריגה כשהיא מגיעה מהדרג המקצועי במשרד ולא מגורמים פוליטיים. לפני כן אמר שר האוצר ליברמן, בהתייחס להצעה להפחית את מס הבלו על הדלק לנוכח המשבר באוקראינה והזינוק במחירי הנפט, כי מדובר בהצעה שהיא "טיח על רעידת אדמה".

הפופולריים