למרות עליות המחירים והזינוק במחירי הדיור: הוועדה המוניטרית של בנק ישראל החליטה להותיר על כנה את הריבית במשק והיא תישאר 0.1%. הוועדה החליטה שלא להעלות את הריבית למרות שהאינלפציה בינואר חרגה מטווח היעד של הבנק, לראשונה זה עשור, והגיעה ל-3.1%. בכירים במערכת הכלכלית מעריכים שבבנק ממתינים להעלאת הריבית שצפויה בארצות הברית בחודש הבא.
ההחלטה הבאה על הריבית צפויה להתקבל בחודש אפריל, לאחר שתתקבל ההחלטה של הבנק הפדרלי האמריקני. בתחילת 2018 הועלתה הריבית במשק ל-0.25%, אך בתחילת מגפת הקורונה היא הורדה לשיעור של 0.1% כדי לסייע לכלכלה להתמודד עם המשבר.
נגיד בנק ישראל מתארח בהסכת חיות כיס
עם זאת, בהודעת הוועדה המוניטרית של הבנק נאמר כי הוועדה מעריכה שבחודשים הקרובים יבשילו התנאים להתחיל בתהליך הדרגתי של העלאת הריבית בהתאם לתוואי האינפלציה, קצב הצמיחה והתעסוקה. זאת, על מנת להמשיך ולתמוך בהשגת יעדי המדיניות, ולהבטיח המשך פעילותם התקינה של השווקים הפיננסיים. העלאת הריבית במשק תשפיע באופן ישיר על מאות אלפי משקי בית בישראל. למשקי הבית יש משכנתאות בסכום כולל של ככמעט חצי טריליון שקלים, שכמעט שני שליש מהן בריבית משתנה, שמושפעת מהריבית שנקבעת בבנק ישראל.