בזמן המשבר בידיעות אחרונות – דיווידנדים במיליונים לשותפים

בעת המשבר בידיעות – מענקים במיליונים לשותפים
קבוצת ידיעות אחרונות הודיעה לפני כשנה וחצי על כוונתה לפטר עשרות עיתונאים, בטענה למצב כספי רעוע וירידה חדה בהכנסות. אלא שמסמך שנחשף בכאן חדשות מעיד שבזמן שעובדים רבים נשלחו הביתה, בעלי החברה, בהם המוציא לאור ארנון מוזס - משכו לכיסם דיווידנדים בסכום של עשרות מיליוני שקלים
מחבר צח שפיצן מחבר צח שפיצן
Getting your Trinity Audio player ready...
צילום:

הנתונים הכספיים של קבוצת ידיעות אחרונות ושל העומד בראשה, ארנון מוזס, היו במשך שנים רבות סוד כמוס. בסוף שנת 2018 הודיעו בידיעות על מהלך קיצוצים נרחב שיכלול עשרות עיתונאים. כשהנושא הגיע לבית המשפט הצהירה סמנכ"לית משאבי אנוש של ידיעות על נתונים המעידים על המצב הכלכלי הרעוע של הקבוצה וירידה בהכנסות.

בניגוד לטענות אלה, במסמך שנחשף הערב (שלישי) בכאן חדשות מפורטת משיכת הרווחים של בנק הפועלים, המחזיק בחלק ממניות ידיעות בשנים האחרונות - יותר מ-5.5 מיליון בנובמבר 2017, כ-4.5 מיליון שקלים בנובמבר 2018, וכ-8 מיליון שקלים בספטמבר 2019 .

כלומר, בתקופה הקשה ביותר לידיעות אחרונות, כאשר עשרות עיתונאים פוטרו, משך בנק הפועלים 18 מיליון שקלים. ארנון מוזס ומשפחתו משכו באותה תקופה 36 מיליון שקלים.

המסמכים חושפים גם את שכרה השנתי של מרים נופך מוזס, שהייתה במשך שנים הממונה על מוסף "לאישה" ועל המגזינים בידיעות. לטענת דירקטור בידיעות, המסוכסך עם בני משפחת מוזס, שכרה עומד על 386 אלף שקלים בשנה. המסמכים חושפים גם דרישה שלה לקבלת תוספת של מיליוני שקלים לשכרה, שהעבירה מוזס באותה תקופה שבה פוטרו עשרות עובדים.

בתגובה נמסר מגורמים בידיעות אחרונות: "מדובר בחברה פרטית שענייניה הכספיים והניהוליים אינם נחלת הכלל, על כן, אין כל כוונה להתייחס לטענות המופרכות שהועלו. כל גופי התקשורת בארץ ובעולם, ובמיוחד בתחום העיתונות המודפסת, נאלצים להתאים את הוצאותיהם להתפתחויות בשוק התקשורת, וכך גם ידיעות אחרונות. כמה מהטענות שהועלו בכתבה מקורן בדירקטור בחברה המייצג מיעוט של פחות מ-10% בחברה, ושמניעיו האמיתיים יתבררו בבית המשפט".

הפופולריים