חגיגת הריביות: במשרד האוצר הסתיימה הערב (רביעי) פגישת שר האוצר בצלאל סמוטריץ' ונגיד בנק ישראל אמיר ירון, שעסקה בנקיטת צעדים נגד הבנקים, בניסיון להגדיל את הריבית שהם מעניקים ללקוחות. במהלך הדיון הציע שר האוצר להגדיל את המס על רווחי הבנקים בכמה דרכים, בהן: הגדלת המע"מ והטלת מס מוגדל על הרווחים העודפים בעקבות העלאת הריבית.
סמוטריץ' הציע שהכסף שתגבה המדינה יועבר לחלקים בציבור שסובלים מהתייקרות המשכנתה בעקבות העלאת הריבית. בבנק ישראל לא תומכים בהגדלת המיסוי על הבנקים, אך בסיום הפגישה סוכם כי הנגיד יבחן את ההצעות והשניים ייפגשו שוב בשבוע הבא.
חבר הכנסת ינון אזולאי מש"ס הודיע אתמול שימתין עם העלאת הצעת החוק שתחייב את הבנקים לשלם ריבית על יתרת העובר ושב עד לשבוע הבא – המועד בו הבנקים נדרשים להחזיר תשובה לגבי בקשתו של נגיד בנק ישראל "למצוא את האיזון המשקף את ערך ההוגנות". דחיית הצעת החוק התקבל לאחר שהנגיד קרא לראש הממשלה להתערב באופן מידי כדי להסיר אותה מסדר היום. במכתב ששלח לנתניהו כתב כי החוק מהווה פגיעה בעצמאותו של הבנק.
לפני כשבוע נפגש הנגיד עם ראשי הבנקים בבניין בנק ישראל בתל אביב, ודרש מהם להציג בקרוב תוכנית שתכלול את הגדלת היקף הריביות המשולם לציבור על כספי הפיקדונות, תשלום הריבית על חשבון העו"ש וכן יצירת קשר יזום עם הלקוחות לשם העברת כספיהם למסלולים מניבים יותר.