חברת דירוג האשראי הבינלאומית "מוד'יס" (Moody's) הודיעה אמש (שישי) על הורדת דירוג האשראי של ישראל. הורדת דירוג האשראי של מודי׳ס לרמה של A2 מציבה את ישראל באותה מדרגה יחד עם מדינות כמו ליטא, מלטה, פולין וסלובקיה. למעשה, מצבה של ישראל מעט קשה יותר משום שתחזית הדירוג שלה נותרה שלילית, כך שתיתכן הורדת דירוג נוספת בטווח של שנה עד שנה וחצי, בעיקר אם המלחמה בצפון תסלים.
הוואטסאפ של כאן חדשות - עקבו אחרי הערוץ הרשמי
הורדת דירוג האשראי עלולה לגרום לשתי חברות דירוג האשראי האחרות, פיץ ו-S&P, להוריד גם הן את דירוג האשראי של ישראל. הורדת דירוג רוחבית תאותת למשקיעים שההשקעה בישראל מסוכנת יותר.
השלכה נוספת של הורדת הדירוג היא הצפי להעלאת הריבית שממשלת ישראל משלמת על החובות שהיא מגייסת בחו״ל. בסך הכל 15% מהחובות של ישראל הם חובות חיצוניים, כלומר כאלה שגויסו במדינות אחרות, והנתח הזה נמצא במגמת עלייה בשל החובות הרבים שהממשלה לוקחת בימים אלה למימון המלחמה.
ההחלטה של מודי'ס עלולה להחליש עוד יותר את השקל, משום שהמשקיעים עלולים לנטוש את ההשקעה השקלית שלהם ולעבור להשקיע במדינות אחרות. בנוסף, ההורדה עלולה להשפיע גם על דירוג הבנקים הישראלים ולגרור הורדה של הדירוג שלהם, מה שיעלה את הריבית שהבנקים משלמים בשביל לגייס חובות, וזאת בתורו יעלה את הריבית שהציבור משלם על המשכנתאות.
"מוד'יס" (Moody's) הודיעה על הורדת דירוג האשראי של מדינת ישראל לרמה של A2 (מרמה של A1) עם תחזית שלילית, כלומר תחזית המעריכה כי הדירוג עלול לרדת שוב בקרוב. ראש הממשלה בנימין נתניהו הגיב כי "כלכלת ישראל איתנה. הורדת הדירוג אינה קשורה לכלכלה, היא נובעת כולה מכך שאנחנו במלחמה. הדירוג יעלה חזרה ברגע שננצח במלחמה - ואנחנו ננצח".
עוד בנושא