בית הדין לעבודה הוציא היום (חמישי) צו מניעה לעובדי קופת החולים "כללית", שפתחו מוקדם יותר הבוקר בשביתה. השופטת חופית גרשון יזרעאלי אמרה כי אף שברור לה שעובדי הקופה נמצאים במצוקה אמיתית, גם ההנהלה אינה שולטת במה שיהיה וכי מבחינה משפטית מדובר בשביתה פראית.
יו"ר ועד עובדי הכללית, פרוספר בן חמו, טען שמשרד הבריאות ומנכ"ל כללית המתפטר אלי כהן קשרו קשר כדי להשתלט על קופת החולים ולעקוף סיכומים הנוגעים לתנאי העובדים. "החיבור של מנכ"ל הקופה עם מנכ"ל משרד הבריאות הוא מסוכן מאוד למערכת הבריאות ולעובדים שלנו", אמר בן חמו לכאן חדשות.
"אנחנו נילחם, זו רק ההתחלה כרגע, השביתה שהייתה כרגע היא אזהרה - כי הרעיון (שלהם) הוא לפגוע בזכויות העובדים, בשכר שלהם ובהינף יד רוצים להרוס את כל מערכת הבריאות המפוארת שנקראת שירותי בריאות כללית, רוצים להרוס אותה", הוסיף בן חמו. "אנחנו לא ניתן לאף אחד לפגוע בקופה, ואם נראה שהם ממשיכים - אני מצהיר כאן, תהיה נטישה בכל בתי החולים והמרפאות של קופת חולים כללית".
ועד עובדי קופ"ח כללית ישבית ל-24 את כל המרפאות ובתי החולים של הקופה במחאה על ועדת בדיקה חיצונית שמינה משרד הבריאות. עם זאת, מקורבים להנהלה אמרו לכאן חדשות: "אין מקום לשביתה, שוקלים לפנות לבית הדין לעבודה"#כאןחדשות @Nov_reuveny pic.twitter.com/OmAHY1faAv
— כאן חדשות (@kann_news) July 16, 2025
הסיבה לשביתה שהחלה הבוקר ואמורה להימשך כיממה, היא החלטת שר הבריאות אוריאל בוסו, למנות ועדה חיצונית שתבדוק את יציבותה הפיננסית של קופת חולים כללית ואת התנהלות הדירקטוריון שלה.
בשבועות האחרונים, בעקבות שורת פרישות של בכירים בקופה, וטענות שעולות למעורבות יתר של הדירקטוריון והעומד בראשו יוחנן לוקר בעבודת ההנהלה, משרד הבריאות הרים דגל אדום והביע חשש ליציבות הקופה. שר הבריאות מינה ועדת בדיקה חיצונית שתבחן את דירקטוריון הקופה ואת מערכת היחסים עם ההנהלה. מדובר בהליך חריג שלא קרה מעולם, כאשר לוועדה ולמשרד הבריאות יש סמכויות מרחיקות לכת, כמו למשל מינוי מנהל מורשה או חשב מלווה - דבר שכרגע לא נמצא על הפרק לדברי בכיר במשרד.