מועצת הביטחון של האו"ם דנה הלילה (חמישי) בהכרה האמריקנית בריבונות הישראלית ברמת הגולן, שבו החליטה כי תמשיך לא להכיר בריבונותה של ישראל על האזור. הדיון, שנערך לבקשת סוריה, עסק גם בפעילות כוחות אונדו"ף בגולן. שגריר ישראל באו"ם דני דנון אמר בנאומו כי "אף מדינה בעולם לא הייתה מוסרת שטח אסטרטגי לאויבייה הגדולים. ללא נוכחות ישראלית בגולן, נמצא חיילים איראנים על שפת הכנרת, מציאות שישראל לא תאפשר לעולם".
דנון הוסיף כי "שנים שאסד טובח בבני עמו ומאפשר לאיראן להתבסס צבאית בתוך סוריה כדי לפגוע במדינת ישראל. למי האו״ם רוצה לתת את הגולן - ללוחמים איראניים, למליציות שיעיות או לכוחות ג׳יהאד? יום יבוא ופשעי המלחמה של הרודן מדמשק ייעצרו. ריבונות ישראל בגולן תשאר לנצח" סיכם השגריר".
בישיבה שגריר סוריה באו"ם, בשאר אל-ג'עפרי, התייחס לתקיפה המיוחסת לישראל בחאלב ואמר כי "בזמן שאנחנו מתכנסים פה במועצת הביטחון, ישראל תקפה מהאוויר את אזור א-שייח' נג'אר בחאלב, שרחוקה כ-500 קילומטר מרמת הגולן". הוא כינה את הצעד האמריקני "חלק מפרוייקט קרימינלי של ארצות הברית" והוסיף כי "הצהרתו של הנשיא טראמפ היא סטירה בפני העולם".
במהלך הדיון הוא הציג תמונה של ילדה ממג'דל שמס ששלחה לו מסר בעקבות הכרזת טראמפ בעניין הגולן ואף הקריא אותו בפני הנוכחים: "אני ממג'דל שמס. נולדתי תחת הכיבוש ואני אומרת לעולם שהעתיד שלנו – לא טראמפ ולא היישות הציונית יקבעו אותו".
במקביל, האיחוד האירופי פרסם היום הצהרה בשם כל 28 המדינות החברות בו, לפיו האיחוד אינו מכיר ברמת הגולן כשטח ישראלי. בהודעה נכתב: "העמדה של האיחוד האירופי ביחס למעמד רמת הגולן לא השתנתה. על פי החוק הבינלאומי והחלטות האו"ם 242 ו-497 האיחוד האירופי לא מכיר בריבונות הישראלית על רמת הגולן הכבושה".
"זה היה צריך לקרות מזמן": נשיא ארה"ב דונלד טראמפ חתם על צו נשיאותי המכיר בריבונות ישראל ברמת הגולן@nathanguttman pic.twitter.com/HsTqyWTNGq
— כאן חדשות (@kann_news) 25 במרץ 2019
לפני כשלושה ימים חתם נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ על על צו נשיאותי המכיר בריבונות ישראל ברמת הגולן. "ישראל תפסה את השטח ב-1967 כדי להגן על עצמה מפני איומים חיצוניים", אמר טראמפ במעמד החתימה. "כל הסדר מדיני עתידי חייב לכלול את צרכי הביטחון של ישראל להגן על עצמה. תחת הממשל שלי יחסי ישראל-ארצות הברית מעולם לא היו חזקים יותר".