ראש ממשלת איטליה, ג'ורג'ה מלוני, הודיעה היום (שלישי) על השהיית החידוש האוטומטי של הסכם ההגנה של מדינתה עם ישראל.
את הדברים אמרה מלוני באירוע בוורונה, והוסיפה כי החליטה על ההשעייה "בצל המצב הנוכחי". הסכם ההגנה בין המדינות כולל חילופין בחומי הציוד הצבאי ומחקר טכנולוגי, שיחדול עם תוקפו הנוכחי ולא יחודש באופן אוטומטי כבדרך כלל.
מלוני נפגשה עם נתניהו באוקטובר 2023 אחרי הטבח - ונחשבת לדמות ימין מרכזית באירופה. החלטתה מגיעה כשברקע באיטליה מתחו ביקורת על ההתנהלות הישראלית בתקופה האחרונה, כולל שיחה מתוחה בין מלוני לנתניהו שהתקיימה בשנה שעברה.
מדובר בהמשך בשינוי המדיניות ברומא, לאחר שבספטמבר אשתקד הודיעה מלוני מעל הדוכן בעצרת האו"ם כי היא תתמוך בחלק מהסנקציות של האיחוד האירופי על ישראל, במה שמהווה שינוי מהותי במדיניות של איטליה.
מלוני בנאומה באו"ם מתחה ביקורת קשה על ישראל על "חריגה מגבולות עקרון המידתיות" בתגובתה לחמאס, ובסופו של דבר "הפרה של נורמות הומניטריות וגרימת טבח בקרב אזרחים".
