שירותי הבריאות של ארצות הברית הודיעו הלילה (בין ראשון לשני) כי אחד מתוך 17 האזרחים האמריקנים שהוחזרו למדינה מהספינה שבה התפרץ נגיף ההאנטה, פיתח תסמינים קלים, ואצל נוסע השני התקבלה תוצאה חיובית חלשה בבדיקת PCR לזן "האנדים" של הנגיף.

המרכז לבקרת מחלות ומניעתן בארצות הברית הכריז שבוע שעבר על נגיף ההנטה כהתפרצות בדרגה 3, הדרגה הנמוכה ביותר להתמודדות עם מצב חירום. נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ התייחס להתפרצות ואמר כי "אמור להיות בסדר".
נגיף ההאנטה נחשב למחלה נדירה יחסית, ובמקרים מסוימים עלול לגרום לתסמינים נשימתיים חמורים. הרשויות בארצות הברית הדגישו כי בשלב זה לא דווח על הידרדרות במצבם של השניים.
מקור ההתפרצות של נגיף ה"האנטה" הוא באוניית התענוגות "הונדיוס", שהפליגה מארגנטינה ב-1 באפריל. עד כה גבה הנגיף את חייהם של שלושה בני אדם הקשורים להפלגה: גבר הולנדי בן 70 שמת על הסיפון ב-11 באפריל, אשתו בת ה-69 שמתה בבית חולים ביוהנסבורג ב-26 באפריל לאחר שירדה מהספינה, ונוסעת גרמנייה שמתה על האונייה ב-2 במאי. נוסעים נוספים שפיתחו תסמינים נשימתיים פונו לטיפול או הושמו בבידוד על הספינה.
הספינה עגנה בטנריף באיים הקנריים כשעל סיפונה 140 איש. בימים האחרונים, תושבים מקומיים באיים כולל הנשיא של הקהילה האוטונומית, הביעו התנגדות להגעת הספינה אל האי. לפי הנשיא המקומי, ההחלטה התקבלה על ידי ממשלת ספרד ללא כל התייעצות.
משרד הבריאות של צרפת אישר מקרה הידבקות ראשון בנגיף ההאנטה אצל אזרח צרפתי ששהה על סיפון ספינת התענוגות MV Hondius, ופונה אתמול מהאיים הקנריים.