ארצות הברית ואיראן הסכימו לעצור את המתקפות ההדדיות ביניהן שאירעו בימים האחרונים ולשוב למשא ומתן על הסכם סופי לסיום המלחמה. כך דיווח עיתון ה"וול סטריט ג'ורנל" מפי גורמים רשמיים מארצות הברית וממדינות נוספות שמעורבים במשא ומתן. גורם אמריקני הוסיף שכלי שייט יוכלו מעתה לנוע בחופשיות דרך מצר הורמוז.
לפי כמה מהגורמים, ארה"ב הציעה לערוך שיחות עם איראן בפסגה שתתקיים בדוחה בירת קטר. הפרטים של הפסגה עוד לא סופיים, כך לפי הגורמים, אבל היא עלולה להיערך כבר ביום שלישי ותתרכז במצר הורמוז, שנמצאת כעת שוב במרכז הסכסוך בין שתי המדינות.
שלשום הודיע צבא ארצות הברית כי כי תקף מטרות באיראן - זאת בעקבות התקיפה שבוצעה על ידי משמרות המהפכה מוקדם יותר באותו יום נגד ספינה מסחרית במצר הורמוז. בתגובה, משמרות המהפכה פתחו במתקפה על בחריין וכווית. בשתי המדינות נשמעו אזעקות והדי פיצוצים, שנוצרו כתוצאה מיירוט התקיפות האיראניות. לא דווח על נפגעים או נזק.
נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ הגיב לחילופי האש בפוסט ברשת החברתית Truth Social באותו לילה וכתב כי כלי טיס של צבא ארה"ב תקפו באיראן אתרי אחסון של טילים וכטב"מים ואתרי מכ"ם לחוף המפרץ הפרסי - זאת "בשל הפרת מזכר ההבנות על ידי איראן בתקיפה שאירעה מוקדם יותר אתמול".
טראמפ הזהיר כי אם ההפרות של איראן יימשכו זה עלול להגיע לנקודה "שלא נוכל להיות סבירים יותר". וארה"ב תיאלץ לנקוט בפעולות צבאיות כדי "לסיים את העבודה". במקרה כזה, הזהיר טראמפ, "הרפובליקה האיסלאמית תפסיק להתקיים".
במשמרות המהפכה האשימו את ארה"ב בהפרת מזכר ההבנות, והודיעו כי חמישה ממוצביהם הותקפו לחוף המפרץ הפרסי. בהודעתם הדגישו כי מזכר ההבנות נותן לאיראן את הסמכות להחיל סדרי תנועה במצר הורמוז - וכי איראן תגיב בכוח לספינות המפרות את ההסדרים. עוד אמרו במשמרות המהפכה כי הבסיסים האמריקניים באזור "יחוו גיהינום" בימים הקרובים.
