איראן בטוחה יותר ביכולתה לתקוף מטרות במזרח התיכון ונחושה להמשיך את העימות במשך חודשים במטרה ליצור תסכול בארצות הברית - כך על פי דיווח הבוקר (שבת) ב"ניו יורק טיימס", המבוסס על דוחות מודיעין אמריקניים מהשבועות האחרונים.
לפי גורמים שתודרכו על ההערכות, טהראן יצאה מחודשי הלחימה עם הבנה טובה בהרבה של עוצמותיה הצבאיות ושל גבולות הכוח האמריקני, ואינה מגלה סימנים של נכונות להסכם. על פי הדיווח, ההערכות אף מצביעות על כך שהמשטר בטהראן שוקל הסלמה משמעותית.
עוד מעריך המודיעין האמריקני, כי הלחץ הכלכלי שמפעילה ארצות הברית על איראן צפוי בטווח הקצר דווקא לעודד תגובות נוספות. בשבועות הקרובים, לפי הגורמים, איראן עשויה לפעול בדומה למה שעשתה ביולי, אז תקפה בסיסים אמריקניים באזור, פגעה בשיט במצר הורמוז ותקפה תשתיות בכווית.
כמו כן, נמסר כי גורמים אמריקנים מעריכים שהאקרים הקשורים לאיראן עמדו ככל הנראה מאחורי מתקפות סייבר על יותר מ-100 מערכות מים בארצות הברית בסוף חודש יולי האחרון. לא היו סימנים לפגיעה באיכות המים, אך התקריות הובילו במקרים מסוימים לשיבושים ולהנחיות זהירות. לפי הדיווח, ההאקרים גילו עניין גם בתשתיות נפט וגז.
אמש, איים נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ על המשטר בטהראן, באומרו בתדרוך לכתבים בבית הלבן: "אולי נתקוף בקרוב את הר המכוש באיראן". הוא הבהיר: "אנחנו יודעים על כל מי שזז בהר המכוש, ובכל איראן, ואם יקרה משהו רע - נכה בהם חזק".
