החות'ים בתימן תקפו היום (שבת) לראשונה בבירת סעודיה ריאד. להבות ועשן סמיך נצפו באזור נמל התעופה הבין-לאומי בעיר. מדובר בפעם הראשונה בה נשמעו אזעקות בבירה הסעודית, מאז סבב הלחימה האחרון עם איראן.
גורם ששוחח עם אתר החדשות הסעודי "The Saudi Post" טען כי מקור האש והעשן שנצפו בריאד הוא שריפה שפרצה בשכונה מאוכלסת - ולא בשטח נמל התעופה "המלך ח'אלד" בבירה. אולם מנגד, דווח על פגיעה במיכל של ענקית הנפט הסעודית "אראמקו" באזור הסמוך לנמל התעופה - טענה המתכתבת עם התיעודים מהמקום.

בתוך כך, ערוץ "אל ערביה" הסעודי דיווח היום כי עשרות לוחמים חות'ים נהרגו ביממה האחרונה בקרבות עם הכוחות התימניים הפרו-סעודיים. בדיווחים אחרים נאמר כי שלשום חוסל בתקיפה אווירית מפקד הכוחות שהשתלטו על מצר באב אל-מנדב - גנרל מוחסן אל-עסאר. במקביל, הכוחות הפרו-סעודיים הודיעו כי 13 מאנשיהם נהרגו בקרבות נגד ארגון הטרור החות'י בדרום-מערב תימן.
למרות שהשיגורים שמבוצעים מידי יום לעומק סעודיה, ברית ההגנה בין סעודיה, טורקיה ופקיסטן לא צפויה להיות מופעלת בשלב הנוכחי נוכח העימות המתרחב בין סעודיה למורדים החות'ים בתימן. כך אמר ביום שלישי האחרון דיפלומט אזורי למהדורת כאן חדשות. לדידו, ברית ההגנה המשולשת לא מחייבת בהכרח את תגובה אוטומטית מצד המדינות והעניין מצריך תיאומים ביניהן. כלומר, חות'ים לא נתפסים ככאלה שמהווים בשלב הזה איום קיומי על סעודיה.
ביום שישי שעבר אישרו גורמים בממשלת תימן הפרו-סעודית בפני כמה גופי תקשורת כי המורדים החות'ים השלימו את השתלטותם על מצר באב אל-מנדב. לדבריהם, החות'ים תפסו גם את האי פרים (מיון), ממנו נסוגו כוחות הממשלה.
