אוקראינה הוציאה לפועל אמש (ראשון) את מתקפת הכטב"מים הגדולה ביותר שלה נגד רוסיה מאז תחילת המלחמה. המתקפה, שכוונה לאזור מוסקווה, הביאה למותם של שלושה בני אדם וגרמה נזק לבית זיקוק בבירה, כך מסרו הרשויות הרוסיות. המתקפה הנרחבת התרחשה במקביל ליום הבחירות לפרלמנט הרוסי.
ראש עיריית מוסקבה, סרגיי סוביאנין, מסר בערוץ הטלגרם שלו כי רוסיה יירטה למעלה מ-1,600 רחפנים מאז יום שבת, בהם 450 שעשו את דרכם למוסקבה. "המתקפה חסרת התקדים תוכננה בבירור במטרה לשבש את הבחירות", אמר. המתקפה האוקראינית הרחבה הגיעה שעות לאחר מתקפה רוסית לילית על אזור קייב, שגבתה את חייהם של ארבעה בני אדם.
בצל ההסלמה בין הצדדים, נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ שוחח אמש עם נשיא אוקראינה וולודמיר זלנסקי, והשניים הסכימו להיפגש בניו יורק בשבוע הקרוב, במהלך העצרת הכללית של האו"ם. זלנסקי אמר כי ישנו "מומנטום דיפלומטי" וכי הפגישה עם הנשיא האמריקני עשויה "לשנות הרבה".
עם זאת, העיתון "פייננשל טיימס" דיווח היום כי במהלך השיחה בין הנשיאים, טראמפ הפעיל לחץ על זלנסקי להימנע מתקיפות נוספות על בתי הזיקוק הרוסיים, בצל עליית מחירי הדיזל בעולם. עוד היום, הנשיא טראמפ אמר כי רוסיה נפגעה קשות, וקרא לסיום המלחמה: "רוסיה איבדה שליטה על תעשיית הנפט שלה בעקבות המלחמה עם אוקראינה. כמות גדולה של בתי הזיקוק שלהם הופצצו ויצאו מכלל שימוש, לפחות זמנית. המלחמה המגוחכת והאין-סופית הזו עם אוקראינה חייבת להסתיים".
פגישתם המתוכננת של טראמפ וזלנסקי תיערך בצל כוונת רוסיה להעלות מדרגה בלחימה. ביום שבת דווח ב"טלגרף" שנשיא רוסיה ולדימיר פוטין מתכונן להסלמה במלחמה באוקראינה, ולהגברת ההתקפות ההיברידיות על בעלות בריתה של קייב באירופה. גורמי מודיעין מהמערב אמרו לעיתון הבריטי כי הם מאמינים שנשיא רוסיה מכין את הקרקע לגיוס שקט של אלפי חיילים אחרי הבחירות לפרלמנט הרוסי.
