אלפי חיילים סורים צפויים להישלח לסעודיה ותימן, כחלק מהמאמץ של ריאד להדוף את כוחות המורדים החות'ים מתימן - כך מסרו מקורות תימנים ומקור ביטחוני לסוכנות הידיעות הצרפתית. מאות חיילי צבא סוריה כבר שוהים משני צדי הגבול בין סעודיה לתימן.
מקורות בממשלת תימן שנמתכת על ידי סעודיה הוסיפו כי אלפי חיילים נוספים צפויים להישלח לאזור כדי לסייע במערכה נגד החות'ים.
>>> דיווח: החות'ים דורשים מסעודיה 51 מיליארד דולר תמורת סיום הלחימה
השבוע נחתם הסכם הגנה בין סוריה וסעודיה, בזמן ביקורו של נשיא סוריה אחמד א-שרע אל-ג'ולאני בממלכה, ופגישתו עם יורש העצר הסעודי מוחמד בן סלמאן. אתמול דווח בסוכנות הידיעות רויטרס כי בשבועות האחרונים נשלחו מסוריה עשרות יועצים וצוותי אימון צבאיים, שאימנו יחידות סעודיות ותימניות וסייעו להן.
גורם דיפלומטי סורי הכחיש שנפרסו כוחות לוחמים בשטח, ואמר שזו תהיה קביעה "מוקדמת מדי", ובכיר סעודי אישר את חילופי המומחיות וציין כי מתנהלים כעת תרגילים משותפים בין המדינות.
לפני כחודש פורסם בכאן חדשות מפי גורמים סורים כי סוריה עתידה להגיש סיוע לסעודיה. בעקבות ביקור לא מתוכנן של א-שרע בריאד בתחילת אוקטובר, שכלל פגישה עם בן סלמאן, בתקשורת הערבית דיווחו כי סוריה שוקלת בזהירות להעניק סיוע צבאי לסעודיה ואף לשלוח כוחות כדי לסייע לה בלחימה נגד החות'ים בתימן - דיווחים שאז הכחיש יועצו של נשיא סוריה אחמד זידאן.
