הבית הלבן צמצם את סמכויות הסיווג הביטחוני של חתנו ויועצו הבכיר של נשיא ארצות הברית, ג'ארד קושנר, לאחר שבכירים בארבע מדינות לפחות שוחחו ביניהם במטרה להפעיל מניפולציות ולנצל את חוסר ניסיונו הפוליטי. כך פורסם הלילה (רביעי) ב"וושינגטון פוסט".
על פי הדיווח, המדינות המדוברות כוללות את ישראל, איחוד האמירויות, סין ומקסיקו. לא ברור אם המדינות פעלו בצורה מסוימת בעקבות שיחות אלו. אולם, הנושא העלה חשדות בתוך הבית הלבן והוא לכאורה קשור לסיבת השינוי ברמת הסיווג הביטחוני של קושנר.
גורם בממשל האמריקני אמר ל"וושינגטון פוסט" כי סיווגו הביטחוני של קושנר הצטמצם בשבוע שעבר מ"סודי ביותר" לרמת "סודי", במה שמגביל את גישתו למידע החסוי ביותר.
פקידים בממשל בהווה ובעבר טענו בדיווח כי היועץ לביטחון לאומי האמריקני, הגנרל הרברט מקמאסטר, גילה כי קושנר יצר קשרים עם פקידים ממדינות זרות ללא תיאום עם המועצה לביטחון לאומי או גורם מוסמך אחר. מקמאסטר העלה את הנושא, לצד החשש כי אותם גורמים זירם ניצלו באותן פגישות את חולשותיו של קושנר, בתדרוך מודיעיני.
קושנר היה אחד מאנשי הבית הלבן להם היה אישור זמני לחשיפה לחומרים רגישים בארה"ב. למרות זאת, על פי החוק לקושנר היה אסור עליו להיחשף לחומרים הרגישים ביותר דוגמת התדרוך היומי של הנשיא, או לקבל גישה למידע נוסף על תוכניות סודיות,. חוק זה לא נאכף כלל על חתנו של הנשיא, כך לפי גורם ממשלתי אמריקני
ביום שישי האחרון קושנר הגיע יחד עם שאר בעלי האישור הזמני בבית הלבן ושם, כאמור, קיבל את ההודעה על הפחתת רמת סיווגו הביטחוני.
קושנר גם משמש כמתווך המוביל לקידום תוכנית השלום בין ישראל לפלסטינים מטעם הממשל בוושינגטון. בשבוע שעבר שגרירת ארה"ב באו"ם ניקי היילי אמרה כי ממשל טראמפ מסיים להכין את תוכנית השלום. בכינוס באוניברסיטת שיקגו אמרה היילי כי קושנר וג'ייסון גרינבלט נשאו ונתנו עם שני הצדדים וגיבשו תוכנית. לדבריה, הם עדיין עובדים עליה. "שני הצדדים לא יאהבו את תוכנית השלום, אך גם לא ישנאו אותה. זאת תהיה תבנית למשא ומתן", אמרה היילי.