"אמרנו לעמיתינו הבריטים: אתם משחקים באש ואתם תצטערו על כך", כך הזהיר אמש (חמישי) שגריר רוסיה באו"ם בדיון במועצת הביטחון בהתייחס לפרשת הרעלת המרגל הרוסי לשעבר סרגיי סקריפל ובתו. השגריר הרוסי, וסילי נבנזיה, טען כי רוסיה היא קרבן למסע השמצות נמהר, מרושל וזדוני של לונדון ובעלות בריתה.
בריטניה האשימה את רוסיה בהרעלתם של סקריפל ובתו בראשית החודש שעבר. בתגובה יותר מ-24 בעלות ברית מהמערב, ובהן בריטניה, ארה"ב וברית נאט"ו הורו על גירוש דיפלומטים רוסים בהפגנות אחדות. מוסקבה הכחישה בתוקף את מעורבותה במתקפת גז העצבים וגירשה מספר שווה של נציגים. המהומה הדיפלומטית הגיעה לשפל שלא נראה גם בעידן המלחמה הקרה.
"מוסקבה מניחה 'במידה רבה של סבירות' ששירותי המודיעין של מדינות אחרות הם שאחראים לתקרית", אמר השגריר הרוסי. שגרירת בריטניה באו"ם, קרן פירס, השיבה כי לרוסיה יש 24 תיאוריות מי אחראי להרעלה, אולם לבריטניה יש רק אחת - סביר ביותר להניח שרוסיה אחראית.
מוקדם יותר אתמול פרסמה משטרת בריטניה הצהרה פומבית ראשונה של יוליה, בתו של סקריפל, בה אמרה כי "התעוררתי לפני יותר משבוע וכוחי גדל מיום ליום". היא הודתה למי שבאו לסייע לה ולאביה סרגיי כשנמצאו חסרי הכרה על ספסל לפני חודש. בית החולים בסליסבורי אישר כי מצבה של יוליה השתפר, בעוד אביה בן ה-66 נותר במצב קריטי.
במהלך הדיון במועצת הביטחון העלה השגריר הרוסי כמה שאלות בנוגע לפרשה. הוא תהה כיצד השוטר הבריטי הושפע מגז העצבים באופן מיידי בעוד שסקריפל ולבתו הושפעו רק לאחר ארבע שעות. הוא שאל איזה נוגדן לגז העצבים נוביצ'וק ניתן והיכן היו סקריפל ובתו במשך ארבע שעות ללא טלפונים סלולריים. כמו כן הזכיר שני חתולים ושני השרקנים שהיו בביתו של סקריפל: "מה קרה לחיות האלה? למה אף אחד לא מזכיר אותן? מצבן הוא ראייה חשובה". דוברת של הממשלה בריטית מסרה לסוכנות אי-אף-פי כי שני השרקנים מתו וכי חתול נמצא במצב מצוקה והורדם, היא לא הזכירה חתול נוסף.
רוסיה טענה כי היא מעולם לא ייצרה גז נוביצו'ק וכי היא השלימה את השמדת מאגר הנשק הכימי שלה בפיקוח בינלאומי בשנה שעברה. נבנזיה התעקש כי על בריטניה להתיר לרוסיה לשתף פעולה עם החקירה. "בריטניה מסרבת לשתף אתנו פעולה בתואנה שהקורבן לא משתף פעולה עם הפושע. פשע בוצע על אדמת בריטניה, ייתכן שמעשה טרור, ואזרחינו הם הקרבנות". הוא הוסיף כי סקריפל ובתו הם אזרחים רוסים ומוסקבה חייבת לקבל גישה אליהם. פירס אמרה כי בריטניה השאירה בידי יוליה את ההחלטה האם להעניק לרוסיה גישה קונסולרית אליה.
הממשלה הבריטית אמרה כי היא הסתמכה על מספר ניתוחים מדעיים ומודיעיניים כדי להסיק שגז העצבים הגיע מרוסיה. אולם משרד החוץ החוץ מחק ביום רביעי ציוץ בטוויטר מהחודש שעבר של מרכז מחקר ההגנה הבריטי, מעבדת פורטון דאון, שזיהה את החומר ככזה שיוצר ברוסיה.