שלושת האסירים האמריקנים מקוריאה הצפונית נחתו היום (חמישי) בארצות הברית, בבסיס צבאי במרילנד. נשיא ארצות הברית, דונלד טראמפ, הגיע לקבל את פניהם ואמר: "אולי יום אחד אבקר בקוריאה הצפונית".
טראמפ מקבל את פני האסירים:
>> טראמפ נשאל בקבלת הפנים לשלושת האזרחים האמריקנים אם הוא מקווה להגיע יום אחד לקוריאה הצפונית, והשיב: "זה עשוי לקרות" pic.twitter.com/hllwraBudc
— כאן חדשות (@kann_news) 10 במאי 2018
הנשיא האמריקני הוסיף: "קים ג'ונג-און שחרר את האסירים כי לדעתי הוא רוצה לעשות משהו שיצרף את מדינתו לעולם האמתי. אף פעם לא הגענו כל כך רחוק. דברים נהדרים הולכים לקרות". טראמפ גם ביקש למסור תנחומים להורים של אוטו וורמבייר, הסטודנט האמריקני שנכלא בקוריאה הצפונית ונפטר. אל קבלת הפנים הצטרפו רעייתו של הנשיא, מלניה טראמפ, וסגן הנשיא, מייק פנס.
אחד מהאסירים ששוחרר התייחס לחיים בכלא הצפון קוריאני: "התייחסו אליי במגוון דרכים. באופן אישי, יצא לי לעשות עבודות כפייה. אך גם כשחליתי טיפלו בי בקוריאה הצפונית".
אתמול הודיע טראמפ על שחרור שלושת האמריקנים-קוריאנים, קים האק-סונג, טוני קים וקים דונג-צ'ול - שני מרצים ומיסיונר שהוחזקו על ידי המדינה המבודדת. הם נעצרו לאחר שהואשמו בריגול ובביצוע מעשים עוינים נגד קוריאה הצפונית. אוטו וורמבייר, הסטודנט בן ה-22 שהוחזק בשבי במשך שנה וחמישה חודשים, שוחרר מפיונגיאנג והועבר לארצות הברית כשהוא בתרדמת. הוא מת כמה ימים לאחר שהוחזר לאמריקנים, דבר שהגביר את המתח בין המדינות.
כמו כן, טראמפ עדכן אתמול כי פגישתו של שר החוץ האמריקני מייק פומפאו וקים ג'ונג און הייתה טובה, ונקבע מועד ומקום למפגש בין מנהיגי המדינות.