הממשל האמריקני הציג היום (שני) את המדיניות שלו מול טהראן, שר החוץ של ארצות הברית, מייק פומפאו אמר כי "העיצומים הכלכליים הכבדים בהיסטוריה". מדובר במהלך שאמור לחנוק את הכלכלה האיראנית. אך דונלד טראמפ זקוק לתמיכה בינלאומית רחבה למהלך, כדי שהדבר יצליח.
מדיניות הסנקציות של טראמפ נגד איראן היא הימור גדול. אם הקהילייה הבין-לאומית לא תיישר קו עם וושינגטון, וטהראן תחיה את הכלכלה שלה – הנשיא האמריקני ייאלץ לחזור לאופציה הצבאית, שהוא לא ממש רוצה להשתמש בה. הפרשנות של @MoavVardi ב-#חדשותהערב pic.twitter.com/CN6Rv6iCuc
— כאן חדשות (@kann_news) 21 במאי 2018
שמנגד עומדות מדינות המנותקות מהשוק האמריקני שיוכלו לקיים קשרים עסקיים עם איראן. כך שייתכן וההימור של טראמפ לא יצליח, וטהראן תצליח לשקם את הכלכלה שלה. במקרה זה יחזור הנשיא האמריקני לאופציה הצבאית, בה הוא לא מעוניין להשתמש.
במסגרת התכנית האמריקנית הסביר פומפאו כי "נטיל מחדש עיצומים כלכליים - מדובר רק בהתחלה. חברות מאירופה שיעשו עסקים אסורים עם איראן, ייצטרכו לתת על כך דין וחשבון. נשיא ארצות הברית, דונלד טראמפ, מוכן לדון על הסכם חדש, אך הסכם אינו המטרה. המטרה לשמור על האזרחים. כל הסכם יצטרך לוודא שאיראן לא תוכל ליצור תכנית גרעין חדשה".
ראש הממשלה בנימין נתניהו קיבל בשביעות רצון את המדיניות האמריקנית. "אנחנו בטוחים שזו המדיניות הנכונה, המדיניות היחידה", אמר נתניהו בקבלת הפנים לרגל פתיחת שגרירות פרגוואי בירושלים. "העמדה של הנשיא מאוד ברורה - לא להעשרה, סנקציות קשוחות, ואיראן צריכה לצאת מסוריה".
בתגובה לדברים התייחס המנהיג העליון של איראן, עלי חמינאי, התייחס למדיניות החדשה של ארצות הברית, ואמר: "לא מקובל שיקבעו עבורנו ועבור שאר מדינות העולם מה לעשות". מוקדם יותר אמרו בטהראן כי הם לא מבקשים מאף אחד "לקיים את תפקידם באזור", כלשונם.