נשיא קוריאה הדרומית, מון ג'אה-אין, אמר היום (חמישי) כי הוא מוכן לשקול שינוי אפשרי בקיום התרגילים הצבאיים בין מדינתו לארצות הברית, אם תימשך ההתקדמות בתהליך המדיני בין קוריאה הצפונית לממשל האמריקני.
"יש מקום לגמישות בנוגע לעמדה הצבאית, אם השיחות בין ארצות הברית לבין קוריאה הצפונית ימשיכו להתפתח בצורה חיובית", הודיעו בלשכת הנשיא. היום פורסם כי לראשונה מעל עשור, ערכו שתי הקוריאות שיחות צבאיות באיזור המפורז בינהן.
הלילה אמר נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, בריאיון לרשת "פוקס" האמריקנית, כי "נושא החזרת החיילים מקוריאה הדרומית לא היה על השולחן". במהלך הריאיון חזר טראמפ ושיבח את מנהיגותו של קים ג'ונג-און.
"אני אחשיב את המהלך כהצלחה רק כשהוא באמת ייעשה. אני חושב שעשינו כבר משהו היסטורי, אבל בשבילי הצלחה זה רק כשהדבר נעשה", אמר טראמפ. כשנשאל לגבי הפרות זכויות האדם שקים מבצע, הוא כינה אותו "בחור קשוח", והוסיף: "הרבה אנשים אחרים עשו גם כן כמה דברים גרועים".
תושבי קוריאה הצפונית שמעו על הפסגה: עיתון הממשל דיווח על הפסגה והפגישה "שנועדה להוריד את המתיחות, ולהפסיק את התרגילים הצבאיים של ארה"ב בקוריאה הדרומית". פירוז מגרעין? כמעט ולא הוזכר @kann_news pic.twitter.com/spcjLFHOqo
— Amichai Stein (@AmichaiStein1) 13 ביוני 2018
שר החוץ האמריקאי, מייק פומפאו, קיים הלילה פגישה משותפת עם מקביליו מקוריאה הדרומית ויפן בסיאול, והדגיש כי השלושה יעבדו יחדיו על מנת לוודא פירוז מוחלט של צפון קוריאה. בנוסף, פומפאו חזר שוב על העובדה כי ארצות הברית לא תסיר עיצומים כלכליים ללא פירוז מגרעין.
השבוע נפגשו טראמפ וקים ג'ונג און בפסגה היסטורית באי סנטוסה בסינגפור, וחתמו על מזכר הבנות. מעיקרי המזכר, עולה כי שתי המדינות מתחייבות לייסד קשרים חדשים בהתאם לרצונות העמים, והן יסייעו בבניית משטר שלום ארוך ויציב בחצי-האי הקוריאני. עוד עולה מהמזכר כי קוריאה הצפונית מתחייבת לפעול לפירוז מלא של חצי-האי הקוריאני, שתי המדינות מתחייבות להחזרת שיירי שבויי מלחמה, וכן להמשך שיחות בתקופה הקרובה בין שר החוץ האמריקני, מייק פומפאו, לבכיר צפון קוריאני.