דון סטרג'ס, האישה הבריטית שהורעלה לאחר שנחשפה לגז העצבים "נוביצ'וק" בעיירה אמסברי, מתה הלילה (שני) בבית החולים. סטרג'ס, בת 44 ואם לשלושה, אותרה מחוסרת הכרה יחד עם בן זוגה לפני כעשרה ימים, והשניים הובהלו במצב קשה לבית החולים של סולסברי. המשטרה הבריטית הודיעה כי תפתחה בחקירת רצח.
ראש ממשלת בריטניה, תרזה מיי, מסרה זמן קצר לאחר פרסום הידיעה על מותה של סטרג'ס כי היא "מזועזעת והמומה" מההתפתחות, ומוסרת את תנחומיה למשפחה. עוד התחייבה מיי להעניק תמיכה לקהילה המקומית. שר הפנים הבריטי, סאג'יד ג'אוויד, אמר כי הוא "נחוש להביא את הרוצחים לדין".
בני הזוג לא היו מוכרים לשירותי המודיעין הבריטיים. תחילה העריכה המשטרה המקומית כי השניים נטלו סם מסוכן כגון קוקאין או קראק, אך בהמשך אישרו מדענים מומחים כי מדובר בגז העצבים נוביצ'וק - ששימש, על פי טענת ממשלת בריטניה, להרעלת המרגל הרוסי סרגיי סקריפל לפני כשלושה חודשים באותו מחוז.
ביום רביעי האחרון דיווחו כלי תקשורת בבריטניה כי בני זוג נאבקים על חייהם, לאחר שנחשפו למה שהרשויות תיארו אז כ"חומר לא ידוע". הידיעה פורסמה רק ארבעה ימים לאחר ההרעלה עצמה. חלקים מסוימים באזור נחסמו, אך גורמי הבריאות הודיעו כי לא נשקפת סכנה לציבור הרחב. עם זאת, הומלץ לתושבים לנהוג במשנה זהירות.
יממה לאחר מכן הודיעה רוסיה כי היא מודאגת מאירוע ההרעלה. דובר הקרמלין המשיך להכחיש את מעורבות מדינתו בתקרית בסולסברי, והציע לעזור לבריטים בחקירת האירוע. הדובר ציין עוד כי הוא "מודאג מכך שנעשה שימוש נוסף בגז עצבים על אדמת אירופה".
השר הבריטי לביטחון הפנים, בן וואלאס, אמר כי ישנה הנחת עבודה שקיימים קורבנות נוספים בעקבות אירוע הרעלת המרגל. הוא ציין כי לא משנה כמה זמן תארוך החקירה – הוא בטוח שיימצא מי ביצע את ההרעלה. "רוסיה תוכל לסייע בחקירה אם תספק פרטים בנוגע להימצאות גז העצבים בבריטניה, כד לשמור על ביטחון הציבור", הבהיר וואלאס.
בחשבון הטוויטר של שגרירות רוסיה בהולנד התייחסו גם להרעלה וצייצו: "כמה טיפשים הם חושבים שרוסיה תשתמש 'שוב' בנוביצ'וק בעיצומו של המונדיאל". גם חבר פרלמנט רוסי אמר שהתקרית נראית כמו ניסיון לקלקל את התפישה החיובית שיש לאוהדי הכדורגל האנגלים על רוסיה.
המרגל הרוסי לשעבר סרגיי סקריפל ובתו יוליה אושפזו לפני כארבעה חודשים במצב קשה בבית חולים בבריטניה, לאחר שהורעלו בגז עצבים ונמצאו מחוסרי הכרה. סקריפל ריגל בעבר בעבור בריטניה, נתפס ונכלא ברוסיה והועבר לידי בריטניה במסגרת חילופי מרגלים בין רוסיה למדינות המערב.
בריטניה הטילה את האחריות להרעלה על רוסיה. בתגובה יותר מ-24 בעלות ברית מהמערב, ובהן בריטניה, ארצות הברית וברית נאט"ו הורו על גירוש דיפלומטים רוסים בהפגנות אחדות. מוסקבה הכחישה בתוקף את מעורבותה במתקפת גז העצבים וגירשה מספר שווה של נציגים. המהומה הדיפלומטית הגיעה לשפל שלא נראה גם בעידן המלחמה הקרה.