12 קציני מודיעין רוסים מואשמים בהתערבות בבחירות בארה"ב

קצינים רוסים מואשמים בהתערבות בבחירות בארה"ב
3 ימים לפני פגשית טראמ-פוטין, הודיע סגן התובע הכללי של ארה"ב על הפעם הראשונה בה מועמדים לדין גורמים רשמיים מרוסיה במסגרת החקירה. החשודים מואשמים בניסיון לפרוץ למחשבי מטה הבחירות של המפלגה הדמוקרטית ולגנוב מידע
מחבר יותם רוזנוולד מחבר יותם רוזנוולד
טראמפ ופוטין
צילום: צילום: אי-פי

סגן התובע הכללי של ארצות הברית, רוד רוזנשטיין, הודיע אמש (שישי) במסיבת עיתונאים כי 12 קציני מודיעין רוסים מואשמים במסגרת חקירת התובע המיוחד רוברט מולר בנוגע להתערבות בבחירות לנשיאות ארצות הברית ב-2016. 11 מהחשודים נאשמים שניסו לפרוץ למחשבי מטה המפלגה הדמוקרטית ולגנוב מסמכים, וחשוד נוסף מואשם שניסה לפרוץ למחשבים של ארגונים ממשלתיים הקשורים לבחירות.

לפי כתבי האישום, החשודים - קצינים ב-GRU, שירות המודיעין הראשי של צבא רוסיה, פעלו בשתי יחידות סייבר שהיו מעורבות בהתערבות בבחירות ב-2016, כשהקורבנות העיקריים לגניבת המידע היו אנשי הקמפיין של הילרי קלינטון. מדובר בפעם הראשונה בה מועמדים לדין גורמים רשמיים מרוסיה בחקירת ההתערבות בבחירות בארצות הברית. והנשיא האמריקני, דונלד טראמפ, עודכן בפרטים.

ההודעה על העמדתם לדין של הקצינים הרוסים מגיעה שלושה ימים בלבד לפני פגישתו של טראמפ עם נשיא רוסיה, ולדימיר פוטין, בפינלנד. במשרד החוץ הרוסי אמרו כי מטרת כתבי האישום החדשים היא לפגוע באווירה לקראת פגישת שני המנהיגים, וכי אין שום עדות כי 12 החשודים קשורים למודיעין הצבאי או למבצעי סייבר. ראש המודיעין הלאומי האמריקני, דן קוטס, אמר כי רוסיה היא המדינה התוקפנית ביותר נגד ארצות הברית בזירת הסייבר.

בחודש פברואר האחרון הוגשו כתבי אישום נגד 13 אזרחים רוסים ושלושה ארגונים רוסיים באשמה שיצרו זרוע תעמולה שנועדה לחבל במערכת הבחירות בארצות הברית בשנת 2016. לפי כתב האישום, הם פעלו במטרה לתמוך בקמפיין של נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ, ולפגוע בקמפיין של המועמדת הדמוקרטית הילרי קלינטון.

בין השאר, הנאשמים התחזו לאזרחים אמריקנים, יצרו דפים מזויפים ברשתות החברתיות ופרסמו מודעות מזויפות. בתגובה כתב אז טראמפ כי הקמפיין של רוסיה נגד ארצות הברית התחיל בשנת 2014, זמן רב לפני שהודיע על התמודדותו בבחירות. רוסיה דחתה את ההאשמות נגדה וטענה כי הן מגוחכות.

בכתבי האישום שהוגשו בעקבות חקירת התובע המיוחד רוברט מולר נטען כי מאות בני אדם היו מעורבים בפעולה הרוסית, שעלותה נאמדת במליוני דולרים. האזרחים והגופים הרוסים השתמשו בין היתר במספרי תעודות זהות ותאריכי לידה של אזרחים אמריקנים כדי לפתוח חשבונות פייפאל ולהשיג רשיונות נהיגה מזויפים. שניים מהם נסעו למדינות בארצות הברית כדי לאסוף מידע. הם התמקדו במדינות המתנדנדות, שבהן לא הייתה צפויה הכרעה ברורה בין טראמפ לקלינטון. בנוסף, לאחר הבחירות הם ארגנו הפגנות תמיכה בטראמפ.

הפופולריים