יו"ר בית הנבחרים האמריקני, ננסי פלוסי, הגיעה היום (רביעי) ללשכת נשיאות טייוואן, כדי להיפגש עם הנשיאה צאי אינג-וון. נשיאת טייוואן הודתה לפלוסי על ביקורה בטריטוריה, ואמרה שהיא מקווה להמשך שיתוף פעולה בין המדינות. פלוסי מצידה אמרה כי לפני 43 שנים ארצות הברית הבטיחה תמיד לעמוד לצידה של טייוואן, וכי המשלחת שבראשה היא עומדת מבהירה באופן חד משמעי שארצות הברית לא תנטוש את המחויבות שלה לטייוואן.
פלוסי בפגישתה עם נשיאת טייוואן: "היום המשלחת שלנו, שאני גאה בה מאוד, הגיעה לטייוואן כדי להבהיר באופן חד-משמעי שלא ננטוש את המחויבות שלנו לטייוואן. אנחנו גאים בידידות המתמשכת שלנו"@itamargalit pic.twitter.com/sE7Cfi7ZSL
— כאן חדשות (@kann_news) August 3, 2022
בד בבד, הקבינט של טייוואן הודיע לפנות בוקר שהצבא העלה את רמת הכוננות, והרשויות יכינו תוכניות כדי להבטיח את היציבות מסביב לאי. מוקדם יותר משרד ההגנה של טייוואן תקף בהודעה את התרגילים הצבאיים שמתכננת סין, וטען שמטרתם להרוס את היציבות האזורית. "התרגילים הצבאיים הסיניים פלשו למרחב הטריטוריאלי שלנו, מטרתם לחסום את המרחב הימי והאווירי שלנו והם מפרים את חוקי האו"ם", טענו בטייוואן.
מיטל מרגוליס לין, מדריכה ותושבת ניו טאיפיי, יועצת בין תרבותית ישראל-טייוואן, סיפרה לקלמן ליבסקינד ואסף ליברמן בכאן רשת ב על התחושות באי. "זה רגע היסטורי בטייוואן, אחרי המון שנים שלא הייתה פה משלחת ממשלתית מארה"ב ובכלל מהעולם המערבי. פחות מ-20 מדינות מכירות בטייוואן, אי אפשר להכיר גם בה וגם בסין", אמרה. על החשש מעימות צבאי כתוצאה מהביקור היא אמרה: "טייוואן העלתה את רמת הכוננות שלה, אבל יש מצד שני גם אדישות. רגילים פה לפרובוקציות. מ-1949 יש תחושה שעוד רגע תהיה מלחמה וזה לא קורה. הרוב פה לא מאמינים שזה יקרה ולא חוששים מזה. כרגע הכול בסדר פה".
פלוסי תצית מלחמה? מיטל מרגוליס לין, תושבת ניו טאיפיי ויועצת בין תרבותית ישראל-טייוואן: "זה רגע היסטורי, המון שנים לא הייתה פה משלחת ממשלתית מארה"ב ובכלל מהעולם המערבי. מ-1949 יש תחושה שעוד רגע תהיה מלחמה וזה לא קורה. הרוב אדישים ולא חוששים"@KalmanLiebskind @asaf_lib #קלמןליברמן pic.twitter.com/0LW91rdJJ4
— כאן | רשת ב (@ReshetBet) August 3, 2022
פלוסי נחתה אתמול לביקור מתוח מאוד בטייוואן, בצל איומים מצד סין. בתגובה לביקור המתממש, סין הודיעה כי פתחה בשורת מבצעים צבאיים מסביב לאי. מוקדם יותר מטוסי קרב סיניים עשו את דרכם לטאיפיי. השגריר האמריקני בסין זומן לשיחת מחאה באמצע הלילה.