המתיחות בין סעודיה לארצות הברית: תאגיד השידור הסעודי MBC שידר אתמול (ראשון) מערכון הלועג לנשיא ארצות הברית ג'ו ביידן בו הוצג כסנילי. המערכון שודר בסדרה קומית המשודרת לכבוד חודש רמדאן בשם "אולפן 22". במערכון גם מוצגת סגנית הנשיא קמלה האריס כמי שנדרשת כל העת לתקן אותו בשל טעויותיו המביכות במהלך נאום.
خالد الفراج يقلد الرئيس الأمريكي@khalidalfarraj#ستوديو22#رمضان_يجمعنا#MBC1
— MBC1 (@mbc1) April 11, 2022
اشترك بعرض رمضان على الباقة السنوية
6 شهور علينا و 6 عليكhttps://t.co/eRCA5QCADP
Shahid VIP pic.twitter.com/Irp4JkI7kQ
המערכון שודר בתקופה של מתיחות רבה ביחסי ארצות הברית וסעודיה, זאת על רקע מלחמת רוסיה באוקראינה וחוסר רצונה של סעודיה להגביר את ייצור הנפט כדי להוריד את עליות מחירי הנפט בעולם - חרף הבקשה האמריקנית בנושא.
בסדרה המדוברת הוצגו באופן נלעג גם ראש ממשלת בריטניה בוריס ג'ונסון ושר ההגנה האמריקני לויד אוסטין. ג'ונסון הגיע לסעודיה בשבועות האחרונים בניסיון לשכנע את ריאד להגביר את ייצור הנפט.
Mocks UK PM Boris Johnson and US secretary of defense Lloyd too.pic.twitter.com/sB7nOIurMx https://t.co/fDr9RZpI7H
— Ali Al-Sakani | علي السكني (@Alsakaniali) April 12, 2022