משרד החוץ של סעודיה אמר היום (שני) כי ארצו לא תישא באחריות למחסור באספקת נפט לשווקים הבין-לאומיים ולעליית מחירו, על רקע התקפות החות'ים על מתקני הנפט במדינה. בהודעה שפרסם, המשרד קרא לקהילה הבין-לאומית לעמוד בנחישות נגד המורדים החות'ים ולהרתיע אותם.
הממלכה הדגישה כי חשוב שהקהילה הבין-לאומית תהיה מודעת לסכנה הגלומה בכך שאיראן ממשיכה לצייד את החות'ים בטכנולוגיות של טילים בליסטיים ומל"טים מתקדמים, שפוגעים במתקנים לייצור הנפט והגז של סעודיה. מחירה של חבית נפט עומד היום על 112 דולר אמריקני.
משבר בין סעודיה לארה"ב | על רקע הדרישות האמריקניות להגדלת תפוקת הנפט והמדיניות מול איראן - גורמים סעודיים לכאן חדשות: "צריך לחכות שתקופת ביידן בבית הלבן תסתיים" #חדשותהערב @kaisos1987 pic.twitter.com/Mjlix9tnDY
— כאן חדשות (@kann_news) March 20, 2022
המשבר בין ארצות הברית לסעודיה מתעצם בצל המלחמה באוקראינה, ובצל הציפייה האמריקנית כי הסעודים, למרות הדם הרע בין הצדדים, יגדילו את תפוקת הנפט כדי לבלום את עליות המחירים בשווקי האנרגיה. אתמול אמרו גורמים במשפחת המלוכה הסעודית לכאן חדשות כי "כנראה שהפתרון היחיד הוא לחכות עד שכהונת ביידן תסתיים". עוד פורסם אתמול בחדשות הערב כי מדינות נוספות במפרץ מאוכזבות מביידן והממשל האמריקני, על רקע הכוונה להסיר את משמרות המהפכה של איראן מרשימת ארגוני הטרור.