מייסדי חברת הגלידות האמריקנית בן אנד ג'ריס הגיבו לראשונה לסערה סביב ההחלטה להפסיק למכור את מוצרי הגלידה בשטחים. בן כהן וג'רי גרינפילד, שניהם יהודים, פרסמו הבוקר (חמישי) טור דעה בעיתון ניו יורק טיימס, בו טענו כי ההחלטה שלא למכור בשטחים אינה אנטישמית וכי הם היו ונותרו יהודים גאים ותומכי מדינת ישראל.
"As Jewish supporters of the State of Israel, we fundamentally reject the notion that it is anti-Semitic to question the policies of the State of Israel.” Read our cofounders’ op-ed in @NYTopinion on our operations in the Occupied Palestinian Territory: https://t.co/TbijBRtApq pic.twitter.com/5vbuaXbUHR
— Ben & Jerry's (@benandjerrys) July 28, 2021
"אנחנו גאים ביהודתנו", כתבו השניים. "כשהחברה פתחה סניפים ברחבי העולם, ישראל הייתה אחד מהשווקים הבינלאומיים הראשונים שלנו. היינו ונשארנו תומכי מדינת ישראל". עם זאת אמרו: "בעינינו, סיום מכירת המוצרים בשטחים הכבושים הוא אחד הצעדים הצעדים החשובים ביותר שנקטה החברה ב-43 שנות קיומה".
גלידה? הביקורת של היהודים בארה"ב על ישראל רק מתחילה | האזינו להסכת "עוד יום"
כהן וגרינפילד המשיכו: "אפשר לתמוך בישראל ולהתנגד לחלק מהמדיניות שלה, כמו שאנחנו מתנגדים למדיניות של הממשל האמריקני. בתוך כך, אנחנו תומכים בהחלטה לסיים את העסקים בשטחים הכבושים, שרוב הקהילה הבינלאומית מחשיבה ככיבוש לא חוקי".
בהמשך נכתב: "זה שאנחנו תומכים בהחלטת החברה, לא אומר שהיא סותרת את האמונות שלנו, או שהיא אנטישמית. למעשה, אנו מאמינים שמהלך זה צריך להיראות כמקדם את ערכי הצדק וזכויות האדם, עמודי התווך של היהדות"
החלטת החברה להפסיק את ההתקשרות עם הזכיין הישראלי בסוף שנת 2022 בשל סירובו להפסיק להפיץ את מוצריה בשטחים, עוררה סערה בישראל וזכתה לגינוי רב במערכת הפוליטית. ראש הממשלה נפתלי בנט הגיב להחלטה וגינה אותה בתקיפות: "בן אנד ג'ריס החליטה למתג את עצמה כגלידה אנטי-ישראלית". שר החוץ יאיר לפיד כינה את ההחלטה: "כניעה מבישה לאנטישמיות"