העולם הנוצרי מציין בסוף השבוע הזה חג פסחא שני תחת מגבלות הקורונה. איטליה כולה הוכרזה כ"אזור אדום", נוכח גל התפרצות המונה כ-20 נדבקים מדי יום. ההגעה לתפילה בכנסיות הותרה, אך ארוחות החג הוגבלו לשלושה מבוגרים בלבד. האפיפיור פרנציסקוס יישא את דרשת החג בכנסיית פטרוס הקדוש ברומא שתהיה ריקה ממתפללים.
מאמץ החיסון באיטליה נתקל בימים אלה בהתנגדות ממקור בלתי צפוי: עובדי רפואה שמסרבים להתחסן נגד נגיף קורונה. ממשלת איטליה הודיעה השבוע על צו שמחייב חיסון של צוותי הרפואה ועובדים בבתי המרחקת, בכוונה להגן גם על הצוותים עצמם, על המטופלים ועל אוכלוסיות רגישות. עובד מערכת הרפואה שיסרב להתחסן, יועבר לתפקיד אחר, שבו לא יהיה במגע עם מטופלים. לא יאיימו עליהם בהשעייה או בהורדה בשכר.
Large crowds gathered in Pakistan this Good Friday, while the Pope's mass in the Vatican was restricted to 200 people.
— DW News (@dwnews) April 3, 2021
This is how Christians around the world celebrated the second COVID Easter. pic.twitter.com/UJ8AWrQ1g1
באירופה ממשיכים להתמודד עם התפרצות קורונה המלווה בחשש מהחיסון הנפוץ של אסטרהזניקה. בבריטניה, שיאנית חיסוני אסטרהזניקה בעולם, עדכן רגולטור הבריאות היום על 18 מקרים של קרישי דם במוח באנשים שהתחסנו נגד קורונה עד כה, שבעה מהם נגמרו במוות. המספרים הללו נמוכים מאוד ביחס להיקף החיסונים הענק בבממלכה - 31 מיליון אזרחים קיבלו עד כה לפנות מנה אחת של החיסון.
אתמול מתח ארגון הבריאות העולמי ביקורת על מבצע החיסונים "האיטי באופן בלתי מתקבל על הדעת" באירופה. מנהל הארגון באירופה אמר שכל עוד קצב ההתחסנות באירופה נותר איטי, מדינות האיחוד צריכות להשתמש בסגרים ואמצעים דומים כדי לצמצם את מימדי התחלואה. לפי הארגון, רק 10% מ-900 מיליון תושבי היבשת התחסנו עד כה.
השבוע הודיעו בצרפת על כניסה לסגר בכלל אזורי המדינה, בפעם השלישית מאז התפרצות נגיף קורונה. בצרפת מתמודדים עם נתון קשה של כ-5,000 חולי קורונה שמאושפזים במחלקות הטיפול נמרץ בבתי החולים במדינה. במסגרת הסגר בתי הספר נסגרו ועברו ללמידה מרחוק וחנויות.
ICYMI: Paris police patrolled along the banks of the River Seine to remind people of social distancing pic.twitter.com/CoTR4Cqomp
— Reuters (@Reuters) April 3, 2021
בגרמניה הכריזו על סגר לחג הפסחא כבר בתחילת חודש מארס, רק כדי לבטלו שבוע לפני החג. קנצלרית גרמניה אנגלה מרקל כינתה את התוכנית להטיל סגר הדוק בתאריכים 5-1 באפריל "טעות" ואמרה שהיא לוקחת אחריות על פניית הפרסה.
למרות שהתחסן בספוטניק V - נשיא ארגנטינה נדבק בקורונה
נשיא ארגנטינה אלברטו פרננדז הודיע הלילה (שבת) כי נמצא חיובי לנגיף קורונה, זאת על אף שחוסן מוקדם יותר השנה בחיסון הרוסי "ספוטניק V". הנשיא, שחגג אתמול את יום הולדתו אמר בהודעה מטעמו כי הוא אמנם סובל מחום קל אך ציין "מצבי הפיזי טוב, וכך מצב רוחי". מתחילת המגפה מתו בארגנטינה 56 אלף חולים ולמעלה מ-2.3 מיליון נדבקו. במדינה בה חיים יותר מ-45 מיליון בני אדם חוסנו עד כה רק 3 מיליון איש.
המצב בשכנתה של ארגנטינה, ברזיל, מוסיף להיות קשה. במדינה דיווחו על 2,922 מתים מקורונה ביממה האחרונה. מספר המתים עד כה בברזיל עומד על 328,206 בני אדם. בנוסף נרשמו במדינה 70,238 נדבקים מאובחנים חדשים מאתמול. יותר מ-12,910,082 תושבי ברזיל נדבקו בקורונה עד כה.
הקלות בהגבלות בקליפורניה
בשל הירידה בתחלואת הקורונה בקליפורניה תתיר המדינה לאחר יותר משנה מאמצע החודש פתיחת תיאטראות וקיום אירועי ספורט עם קהל. מספר הצופים בקהל יוגבל ורק תושבי המדינה יוכלו להשתתף באירועים. באירועים פרטיים סגורים כחתונות או ועידות יידרשו המשתתפים להראות בדיקת קורונה שלילית.
הירידה בתחלואה בקליפורניה באה על רקע מבצע החיסונים מפני הנגיף. עד כה ניתנו במדינה יותר מ-19 מיליון מנות חיסון, וכמעט 7 מיליון בני אדם חוסנו פעמיים. עד כה חוסנו אנשים שגילם מעל 50, אך מאמצע החודש יוכל להתחסן כל מי שגילו גבוה מ-16.