בעקבות הביקורת: וואטסאפ דוחה את אישור תנאי השימוש החדשים

וואטסאפ דוחה את אישור תנאי השימוש החדשים
לפני כשבוע וואטסאפ הודיעה כי משתמשיה ייאלצו לאשר תנאי שימוש חדשים, במסגרתם האפליקציה תשתף מידע עם פייסבוק. וואטסאפ התחייבה להפיץ מידע נוסף על התנאים לפני תאריך היעד, בניסיון לפזר "מיסאינפורמציה". הדחייה תהיה לשלושה חודשים
author author KAN11.Web.Components.TextItem.AuthorItemModel
וואטסאפ
צילום: צילום: אי-פי

בעקבות הביקורת והנטישה, וואטסאפ הודיעה היום (שישי) כי היא דוחה בשלושה חודשים את התאריך שבו משתמשים יצטרכו לאשר את תנאי השימוש החדשים שלה. התאריך המקורי שבו אמורים היו המשתמשים לאשר את תנאי הפרטיות החדשים היה 8 בפברואר. 

לאשר או לא לאשר? כל הפרטים על עדכון המדיניות של וואטסאפ

לאחר ההודעה של וואטסאפ על עדכון תנאי השימוש לפני שבוע, משתמשים רבים עברו להשתמש באפליקציות מסרים אחרות כגון סיגנל וטלגרם. על רקע השימוש הגובר באפליקציות אלה, דיווחו היום משתמשי סיגנל על בעיות בשימוש.

וואטסאפ התחייבה להפיץ מידע נוסף על התנאים לפני תאריך היעד, בניסיון לפזר את מה שהיא מכנה "מיסאינפורמציה". בהודעת החברה נכתב: "אנחנו נסוגים מהתאריך שבו יתבקשו המשתמשים לאשר את התנאים. חשבונו של אף אחד לא יושהה או יימחק ב-8 בפברואר".

עוד נכתב בהודעה: "נעשה הרבה יותר כדי לפזר את המיסאינפורמציה סביב האבטחה והפרטיות של ווטסאפ. לאחר מכן נבקש ממשתמשים לסקור את המדיניות - לפני שהאפשרויות העסקיות החדשות יהיו זמינות ב-15 במאי". החברה לא מסרה כיצד תנהג במשתמשים שלא יאשרו את התנאים החדשים עד לתאריך היעד החדש. 

ביום שלישי מסרה טלגרם כי בתוך 72 שעות הצטרפו אליה 25 מיליון משתמשים חדשים. עוד נמסר כי בשבוע הראשון של חודש ינואר חצה מספר המשתמשים ברחבי העולם סף של 500 מיליון משתמשים.

מה בעצם וואטסאפ רוצה?

העדכון הזה אומר דבר מאוד פשוט – שמעכשיו אתם מתירים לוואטסאפ לשתף את המידע שלכם יחד עם החברה האם שלה – פייסבוק. ונשאלת השאלה: למה זה קורה דווקא עכשיו? למה לפייסבוק נורא חשוב לעשות צעד מאוד גדול דווקא עכשיו לחיבור הדוק בינה לבין אפליקציית המסרים הפופולרית בעולם?

אז זהו, שיש לה סיבה ממש טובה. ולסיבה הזו קוראים רשות ההגבלים העסקיים בארצות הברית, ה-FTC. לפני חודש רשות ההגבלים האמריקנית הגישה תביעה נגד פייסבוק, יחד עם עוד 48 מדינות בארצות הברית, בטענה שהיא מפעילה כוח מונופוליסטי לא הוגן וחוסמת תחרות וכך פוגעת בצרכנים. הרשות מבקשת מבית המשפט לפרק את פייסבוק.

פייסבוק קנתה את וואטסאפ ב-2014 תמורת 16 מיליארד דולר. שנתיים לפני כן היא קנתה את אינסטגרם תמורת מיליארד דולר. בשני המקרים האלה פייסבוק התחייבה לא לעשות שימוש במידע של הגולשים בשביל להגדיל את ההכנסות והרווח שלה, אבל זה בדיוק מה שהיא עושה עכשיו.

זה לא יהיה קייס משפטי פשוט, צריך ממש להוכיח כאן נזק שנגרם לצרכנים. אבל פייסבוק לא מהמרת, היא מקדמת במהירות מהלכים שיחברו בין שלוש החברות – פייסבוק, וואטסאפ ואיסנטגרם – באופן כזה שלבית המשפט יהיה מאוד קשה לפרק אותה, גם אם ישתכנע שזה מה שצריך לעשות.

לכן קורה עכשיו מה שקורה עם השינוי במדיניות של וואטסאפ, לכן פייסבוק חיברה בין המסנג'ר שלה לבין שירות ההודעות של אינסטגרם, ולכן היא מחברת גם את האפשרות למכור מוצרים ושירותים בין שלוש האפליקציות. כל זה בשביל ליצור מגה אפליקציה שאפשר דרכה להסתמס עם מי שרוצים, למכור מה שרוצים, וגם להעביר כסף.

זו המטרה של פייסבוק. איך מתמודדים מול הכוח האדיר הזה? האם בתור צרכנים יש לנו אלטרנטיבה? עקרונית יש את טלגרם, ואילון מאסק – ההוא מטסלה – הציע לעבור לאפליקציית המסרים "סיגנל", אבל בתכלס, רובנו פשוט נאשר את שינוי המדיניות. זה הכוח המונופוליסטי האמיתי של פייסבוק וואטסאפ, העובדה שרוב מוחלט כבר משתמש בהן.

הפופולריים