ברחבי העולם מנסים להתרגל לשגרת קורונה והחיים לצד הנגיף עם העלייה בתחלואה וההתמודדות עם הגל השני. במדינת ויקטוריה באוסטרליה הוכרז על עוצר לכל התושבים בגלל התפרצות של 700 מאובחנים ביום, שנמשך כמעט חודשיים. במדריד שומרים על אופטימיות, למרות עשרות אלפי מתים וסיוע ממשלתי נמוך יותר מבישראל, ובברלין חוגגים קיץ בלי עלייה בתחלואה.
"המלחמה שצריך להתרכז בה היא בקורונה"
עדי רוזן המתגוררת במלבורן שבמדינת ויקטוריה שבאוסטרליה נמצאת בעוצר בגלל 700 חולים חדשים שאובחנו ביום. אחרי שהתחלואה ירדה בצורה דרמטית אחרי כחודשיים, בלי יציאה לקניות או להפגנות - בתי הספר נפתחו מחדש. היא סיפרה: "כשהתחיל הסגר השני פה היו לנו מעל ל-700 חולים חדשים ביום, ועכשיו אנחנו כבר בשבוע השביעי של הסגר ויש רק פחות מ-20 חולים חדשים ביום. ראש ממשלת ויקטוריה מכנס מדי בוקר מסיבת עיתונאים ומספר על ההנחיות החדשות של המצב ומה הולך להיות. מהבחינה הזאת יש שקיפות מלאה והנחיות ברורות".
"אני כמעט ולא מקבל שום סיוע מהממשלה הספרדית"
בבירת ספרד הוקמה אנדרטה לזכר כ-30 אלף הנפטרים מקורונה בגל הראשון, שהיכה בעיקר בעיר. מושיק ביבי, ישראלי שגר במדריד סיפר על החיים בעיר ששרויה במתח גדול. "החילו לאחרונה סגר על שכונות מסוימות שמוגדרות אדומות", הוא מספר. "יש פה הרבה ביקורת על המהלך, כי הוא מופעל בשכונות מוחלשות. קל לפגוע באנשים עניים".
ביבי סיפר על הקושי הכלכלי שאליו נקלע, כשמאז חודש מארס לא זכה לקבל אפילו לקוח אחד. "אני כמעט ולא מקבל שום סיוע מהממשלה הספרדית", אמר. "דווקא בישראל עוזרים לעסקים ולעצמאים הרבה יותר. לפני כחודש, האיחוד האירופי אישר חבילת סיוע שכולנו מחכים לה. למרות המשבר, האנשים כאן עדיין שטים בסירות, יושבים בבתי קפה ושומרים על אופטימיות. מחכים לבשורות טובות".
"בלי אמון השיטה לא הייתה עובדת"
עידן לוי מתגורר בשוודיה שאימצה מודל שונה לטיפול במגיפה וספגה ביקורת על זה. אחרי אלפי מתים בשיא המגפה, המדינה חוזרת לחיים רגילים יחסית. לוי מספר כי "לא היה פה סגר מלא בצורה שאנחנו רגילים. השוודים מנסים לשמור כמה שיותר על שגרה. הם שמים את האחריות על היחידים. עכשיו המספרים בשוודיה נמוכים. אפשר לבצע בדיקות קורונה בחינם אם אני לא מרגיש טוב".
"אנשים חזרו לעבודה וללימודים. יש הפרדה כדי לצמצם התקהלות. אם מישהו נדבק רופא מתקשר אליו, והבן אדם מודיע לאנשים שהוא נפגש איתם שהם צריכים להיכנס לבידוד. ברגע שאדם חיובי הוא צריך לחכות שבוע אחרי יומיים בלי שאין לו סימפטומים ואז אפשר לצאת מבידוד. בלי אמון השיטה השוודית לא הייתה עובדת", הוסיף לוי.
"הממשלה מקדשת את חירות הפרט ומבינה שסגר לא הפתרון"
בברלין הצליחו לעבור את הקיץ בלי גל שני, כשבסך הכל נרשמו בממוצע רק 700 נדבקים בשבוע והממשלה מסייעת לציבור. יובל אקרמן המתגוררת בעיר סיפרה לכאן חדשות: "יש עכשיו דיבורים על גל שני, אבל זה עדיין לא מורגש בחיי היום-יום. הממשלה הגרמנית באמת מקדשת פה את חירות הפרט ומבינה שסגר זה לא הפתרון".
"אנשים הולכים ברחוב בלי מסכה. על פי הממשלה הגרמנית, זה פשוט לא כזה הכרחי. כלומר כל עוד אנחנו באמת באוויר הפתוח ושומרים מרחק אחד מהשני אז הכול בסדר", אמה שני. "ומה עם סיוע? הממשלה הגרמנית הבינה תוך מספר שבועות שהפרילנסרים, החברות הקטנות, ייצטרכו סיוע, ולכן ממש תוך מספר שבועות, הממשלה שחררה מספר חסר תקדים של 50 מיליון אירו שעצמאים וחברות קטנות של עד 10 אנשים יכלו לקבל בקלות. המון המון אנשים באמת קיבלו סיוע, וממש ממש מהר".