בכיר בצבא ארה"ב: "עוקבים אחר הפיצוצים באיראן"

בכיר בצבא ארה"ב: "עוקבים אחר הפיצוצים באיראן"
מפקד פיקוד המרכז האמריקני העריך כי חיסול סולימאני מקשה על איראן לקבל החלטות
מחבר עמיחי שטיין מחבר עמיחי שטיין
Getting your Trinity Audio player ready...
הפיצוץ במתקן הגרעין בנתנז, מפקד פיקוד מרכז בצבא ארצות הברית
צילום: צילום: אי-פי

מפקד פיקוד המרכז של צבא ארצות הברית הגנרל קנת' מקנזי אמר היום (שלישי) בתדרוך עיתונאים כי צבא ארצות הברית עוקבת אחר הפיצוצים באיראן. הגנרל מקנזי הוסיף כי חיסול מפקד כוח קודס, קאסם סולימאני, בחודש ינואר האחרון מקשה על איראן לקבל החלטות.

לדברי הגנרל מקנזי, המתיחות בין ארצות הברית לאיראן נמשכת. הוא העריך כי איראן ממתינה לראות האם יוסר אמברגו הנשק בחודש אוקטובר הקרוב ואמר כי מדובר בשיקול של המדינה האם לפעול נגד הכוחות האמריקניים באזור.

מקנזי שנועד בימים האחרונים עם בכירים בצבא לבנון נשאל בתדרוך האם לדעתו ארגון חזבאללה ינצל את המצב הכלכלי כדי לתקוף את ישראל. הוא השיב בתגובה לשאלה כי ארגון הטרור הינו איום אזורי וכי זו תהיה טעות לפעול נגד ישראל.

אתמול התייחס דובר משרד החוץ בטהראן עבאס מוסאווי לפיצוץ במתקן הגרעין בנתנז. מוסאווי שיגר איום לפיו "אם נסיק שמשטר, או ממשלה כלשהי הייתה מעורבת באופן ישיר או עקיף בפיצוץ - תגיע תגובה רצינית מאוד מצדנו".

ימים לאחר התקרית דיווח העיתון ניו יורק טיימס מפי גורמי מודיעין כי ישראל היא שעומדת מאחורי הפיצוץ וכי הנזק למתקן משמעותי. באיראן הודו תחילה שהנזק אכן משמעותי, בהמשך חזרו בהם ואתמול שבו ואמרו כי הפגיעה הייתה קלה.

הפופולריים