שיא במספר תקריות האנטישמיות נרשם ב-2019 בארה"ב, כך עולה מדוח שפרסמה היום (שלישי) הליגה נגד השמצה. גידול של 56% חל במקרי התקיפות האנטישמיות וחמישה בני אדם נרצחו בסך הכל. יותר מ-2,100 תקריות על רקע שנאה אנטישמית תועדו בדוח השנתי של הארגון. זהו המספר הגבוה ביותר מאז 1979.
• "מסרי השנאה משגשגים": זינוק בתעמולה גזענית בארה"ב
• החרדה גוברת: 63% מיהודי ארה"ב חשים בטוחים פחות
עוד העלה הדוח כי מדי יום מתרחשות בממוצע שש תקריות אנטישמיות בארה"ב – הרמה הגבוהה ביותר של פעילות אנטישמית שאי פעם תועדה על ידי המרכז לחקר הקיצוניות של הליגה נגד השמצה. 234 תקריות כוונו כלפי בתי כנסת ומרכזים קהילתיים יהודיים בשנת 2019, כמו אירוע הירי במרכז חב"ד בפאווי, קליפורניה, שבו פעיל עליונות לבנה רצח מתפללת בת 60 ופצע שלושה נוספים, בהם את רב הקהילה.
"זו הייתה שנה חסרת תקדים מבחינת הפעילות האנטישמית וקהילות יהודיות רבות ברחבי ארה"ב חוו בה מפגשים ישירים עם שנאה", אמר מנכ"ל הליגה נגד השמצה, ג'ונתן גרינבלט. לדבריו, "הדבר תרם להתגברות מפלס הפחד והחרדה בקהילות שלנו. אנו מחויבים להיאבק כנגד גל גובר זה של שנאה ובדעתנו לפעול בצורה נחושה עוד יותר מול נבחרי ציבור, בתי ספר וקהילות במטרה להפסיק את מעגל השנאה".
ביום השואה האחרון דיווחה הליגה כי כמעט שני שליש מיהודי ארצות הברית (63%) סבורים שקהילתם בטוחה כיום פחות משהייתה לפני עשור בגלל אנטישמיות. כמחצית מהנשאלים הביעו את חששם שאדם החובש כיפה או כיסוי ראש דתי, או מפגין את יהדותו בדרך אחרת, יותקף פיזית או מילולית ברחוב או במקום ציבורי אחר. 27% מהיהודים נקטו אסטרטגיית הימנעות אחת לפחות כדי שלא להפוך יעד למתקפה. האסטרטגיה הנפוצה ביותר היא הימנעות מסממנים יהודיים אופייניים כמו שימוש בשם משפחה, ענידת מגן דוד או הזדהות כיהודי ברשת. אחד מכל עשרה נשאלים (11%) דיווח על קושי לישון או להתרכז או על תחושת חרדה אחרי אירוע של הטרדה או הפגנת שנאה ברשת.