ראש ממשלת בריטניה בוריס ג'ונסון החולה בקורונה הובהל הערב (שני) לטיפול נמרץ. זאת בשל החמרה שחלה במצבו. שר החוץ דומיניק ראאב ישמש כממלא מקומו של ג'ונסון. מלשכתו של ג'ונסון נמסר: "הוא נמצא בהכרה, הוא זה שהעביר את הסמכויות לראב. ראש הממשלה מקבל טיפול מצוין ומודה לרופאים".
"עדיין יש לי תסמין אחד זניח": רה"מ בריטניה ג'ונסון במסר לאומה מהבידוד ביום שישי האחרון pic.twitter.com/ePOziKmj4b
— כאן חדשות (@kann_news) 6 באפריל 2020
בדיווח ברשת סקיי נמסר כי הסיבה להעברתו של ג'ונסון לבית החולים היא האפשרות שהוא עשוי להיות מחובר למכונת הנשמה. מנהיג הלייבור הנכנס קיר סטארמר תיאר את החדשות אודות ג'ונסון כ"עצובות מאוד" והוסיף כי "המחשבות של כל המדינה עם ראש הממשלה ומשפחתו בזמנים הקשים האלה".
בוריס ג'ונסון בן ה-55 הפך לראש ממשלת בריטניה בקיץ האחרון ולאחר מכן זכה לאמון העם לאחר ניצחון מוחץ על הלייבור. בעברו הוא שימש כשר חוץ וראש עיריית לונדון.
ראש הממשלה בנימין נתניהו איחל לג'ונסון "החלמה מהירה ומלאה". יו"ר כחול לבן בני גנץ מסר גם הוא איחולים וכתב כי "ליבי יוצא לראש הממשלה הבריטי ומאחל לו החלמה מלאה ומהירה". גם נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ אמר כי "ארצות הברית משגרת את תפילותיה להחלמתו של ראש ממשלת בריטניה, בוריס ג'ונסון".
הנשיא האמריקני הפציר בראשי חברות התרופות במדינה לספק כל סיוע שיידרש לראש ממשלת בריטניה אם יתעורר צורך בתרופות שזמינות כעת רק בארצות הברית, טראמפ אמר את הדברים בתדרוך לעיתונאים. איחולי החלמה לג'ונסון שיגרו גם נשיא צרפת מקרון ונשיא ארגון הבריאות העולמי הדוקטור טדרוס.