דיווח ברוסיה: טראמפ נענה להצעת פוטין לסייע במשבר הקורונה

דיווח ברוסיה: טראמפ נענה להצעת פוטין לסיוע
רופא שלחץ יד לפוטין נדבק בקורונה. דובר הקרמלין: אין סיבה לדאגה • ספרד: הממשלה תשהה את תשלומי החשמל והמים
מחבר מערכת כאן חדשות מחבר מערכת כאן חדשות
Getting your Trinity Audio player ready...
ולדימיר פוטין עם רופא שאובחן כחולה קורונה
צילום: צילום מסך

סוכנות הידיעות הרוסית אינטרפקס דיווחה הערב (שלישי) כי נשיא ארצות הברית דונאלד טראמפ נענה להצעת נשיא רוסיה, ולדימיר פוטין לסייע לוושינגטון במאבק נגד נגיף קורונה. לדברי דובר הקרמלין, דימיטרי פסקוב, ייתכן ומטוס רוסי ועליו ציוד רפואי ימריא עוד היום לארצות הברית.

בינתיים דווח היום כי הרופא הראשי של בית החולים מס' 40 במוסקווה, דניס פרוצנקו, אובחן כחולה קורונה. פוטין ביקר בשבוע שעבר בבית החולים, נפגש עם פוצנקו ולחץ את ידו. דובר הקרמלין התייחס לדברים ואמר: "זה בסדר, הנשיא פוטין נבדק באופן תדיר לקורונה וכרגע אין סיבה לחשוש".

בספרד נרשם היום שיא מקרי מוות ביממה אחת, כשרשויות הבריאות במדינה דיווחו על 849 חולי קורונה שמתו, 9,222 אובחנו נשאים לנגיף. כעת מדווחים בספרד על 8,189 מתים ו-94,417 מקרי הידבקות. הממשלה הודיעה כי היא מתכוונת להשהות את כל תשלומי החשמל והמים. פבלו איגלסייס, סגן ראש הממשלה אמר כי המדינה תיקח אחריות על המצב ובעוד כחצי שנה תחל לגבות תשלומים אלה באופן הדרגתי. "אף אחד לא יגורש מביתו" אמר איגלסיס בפנייה לאזרחים החוששים מקריסה כלכלית ומעיקול ביתם על ידי הרשויות.


בבריטניה מתו ביממה האחרונה 381 חולים ובכך עלה מספר המתים ל-1,789. מספר החולים הכולל -בממלכה עומד על 25,150. ראש הממשלה, בוריס ג'ונסון, כתב בחשבון הטוויטר שלו כי קיים הבוקר לראשונה ישיבת קבינט שהתנהלה כולה באמצעים וירטואלים דרך אפליקציית זום. 

גם במחוז לומברדיה באיטליה, מרכז ההתפרצות של הנגיף במדינה, מתו ביממה 381 בני אדם. ירידה לעומת 458 מתים אתמול. 1,047 מקרי הידבקות חדשים נרשמו במחוז ביממה האחרונה. מדובר בנתון נמוך מזה של אתמול שעמד על 1,154. בסך הכול עומד מספר מקרי ההידבקות במחוז כעת על 43,208. 

בתוך כך מספר המתים בארצות הברית כתוצאה מן הנגיף הגיע ל-3,393 בני אדם. על פי נתונים רשמיים מספר הנדבקים במדינת ניו יורק עלה בכ-9,000 בני אדם ועומד על 75,795 בני אדם.

הפופולריים