חמינאי: טראמפ הוא ליצן שמעמיד פנים שהוא תומך באיראן

"טראמפ הוא ליצן שמעמיד פנים שהוא תומך באיראן"
בעקבות האירועים האחרונים באיראן, המנהיג העליון חמינאי בנאום תוקפני: "האמריקנים חיסלו את סולימאני לא בשדה הקרב, אלא באופן פחדני" • על הפלת המטוס האוקראיני: "אויביה של איראן משתמשים בהתרסקות כדי להחליש את משמרות המהפכה"
מחבר איתמר מרגלית מחבר איתמר מרגלית
Getting your Trinity Audio player ready...
מנהיג איראן עלי חמינאי
צילום: אי-פי

בעקבות האירועים האחרונים באיראן: לראשונה מזה שמונה שנים נאם היום (שישי) המנהיג העליון של איראן עלי חמינאי במהלך תפילות יום השישי, והתייחס לאירועים האחרונים המעסיקים את המדינה. בין היתר הוא תקף את נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ ואמר כי הוא אינו כנה עם העם האיראני: "האמריקנים חיסלו את סולימאני לא בשדה הקרב, אלא באופן פחדני". 


עוד הוסיף: "העם האיראני עובר זמנים רעים בשבועיים האחרונים, אירועים שמחייבים את האיראנים ללמוד לקח. העובדה שלאיראן יש העוצמה להכות באויב שחצני, מראה שאלוהים נמצא לצידנו ותומך בנו". על חיסול סולימאני אמר כי האמריקנים ביצעו אותו "באופן פחדני" והוסיף: "על ידי החיסול חשפה ארצות הברית את 'טבעה הטרוריסטי'".

על ההפגנות האחרונות במדינה בעקבות הפלת המטוס האוקראיני אמר: "מנסים להאפיל על חיסול סולמאני". הוא הוסיף שאויביה של איראן "משתמשים בהתרסקות המטוס האוקראיני כדי להחליש את משמרות המהפכה".

חמינאי התייחס גם להודעה האחרונה של בריטניה, צרפת וגרמניה, לפיה הם מתכוונים להפעיל את "מנגנון הסכסוך" בהסכם הגרעין מה שעשוי להוביל לעיצומים נוספים על איראן: "המדינות משרתות את האינטסרים האמריקנים. עם הודעת המדינות האירופיות השבוע – הוכח כי הן בובות של ארצות הברית".

הפופולריים