הקריקטוריסט האיטלקי מריו אימפורטה פרסם אמש (ראשון) איור שנוי במחלוקת ברשתות החברתיות, שבו נראה ראש ממשלת בריטניה הנבחר בוריס ג'ונסון לבוש במדי אסירים, בורח משער מחנה ההשמדה אושוויץ. מעל השער במקום הסיסמה "העבודה משחררת", נכתב "האיחוד האירופי".
אימפורטה מקורב לראש עיריית רומא וירג'יניה ראג'י. הוא מועסק על ידי העירייה ואיוריו מופיעים בספרי לימוד. המפלגה הדמוקרטית, שותפה בכירה בממשלה האיטלקית, הוציאה הודעת גינוי נגד הקריקטורה ותקפה גם את ראש עיריית רומא: "הנה קריקטוריסט של ראג'י שעושה שימוש עלוב ומביש בזיכרון השואה רק כדי להשיג פרסום. יש פה שימוש מזוויע בזיכרון הקורבנות של הטירוף הנאצי".
ראג'י עצמה הוציאה הוצאת גינוי גם כן והכחישה כל קשר בין האיור לעיריית רומא: "כמובן שהדברים אינם משקפים ואף מנוגדים לעמדותיי. עלינו להיות זהירים מאוד כשאנו דנים במחנות ההשמדה והדיכוי הנאצים". אימפורטה דווקא הביע שביעות רצון לאור ההתעניינות הציבורית בו מאז פרסום הקריקטורה: "כולם מדברים עליי", כתב בחשבון האינסטגרם שלו.