לראשונה מאז הודיעה על פרישתה בתום הקדנציה, קנצלרית גרמניה, אנגלה מרקל, מתראיינת לתקשורת זרה. בריאיון בלעדי ששודר הערב (ראשון) בחדשות הערב בכאן 11 לרגל יום השואה הבינלאומי, גיבתה מרקל את פעילות ישראל נגד התבססות איראן בסוריה. מרקל הצהירה: "מדינת ישראל חייבת להבטיח את קיומה, והמצב בסוריה הוא כמובן מסוכן ביותר גם לישראל. לכן, אנו פועלים לשם כך שלמשל כוחות צבא איראניים לא יתקרבו עד כדי כך לרמת הגולן. שוחחתי בנוגע לכך עם נשיא רוסיה. אני מאמינה שזה חשוב ונכון שישראל תייצג את האינטרסים הביטחוניים שלה. זה נכון שהמדיניות האיראנית מהווה איום על ישראל".
קנצלרית גרמניה התייחסה בריאיון גם לאנטישמיות הגואה ולעליית הימין הקיצוני במדינתה: "למרבה הצער, קיימות מגמות של הפחתה בחומרתה של השואה. לכן, גם מצד רשויות הביטחון שלנו – כלומר המשרד הפדרלי להגנת החוקה – מקפידים לבדוק מה קורה במפלגה 'אלטרנטיבה לגרמניה'. לפי דעתי, זהו צעד נכון בהחלט".
לצד זאת, מרקל אמרה: "צריך להדגיש שקיימת תרבות זיכרון אינטנסיבית ביותר ופעילה ביותר. כחלק מכך אנו מציינים תמיד את יום השואה הבין-לאומי בבונדסטאג הגרמני בהשתתפות נואם, וגם השנה מדובר באיש עדות, היסטוריון חשוב, מר שאול פרידלנדר. יש לנו תוכנית נרחבת, ואף אסטרטגיה נרחבת, כדי למנוע קיצוניות ואנטישמיות".
בריאיון התייחסה קנצלרית גרמניה גם לתקריות האנטישמיות השונות שאירעו במדינתה לאחרונה, בהן ההפגנות בעיר קמניץ בקיץ האחרון. "אני מבינה טוב מאוד יהודים ששואלים את עצמם - 'אולי כבר לא בטוח עבורנו לחיות בגרמניה?'", אומרת מרקל. "אבל אני גם יכולה שאנחנו – וכשאני אומרת אנחנו, אני מתכוונת לממשלה הפדרלית, אך גם לאחראים במדינות הפדרליות השונות וברשויות המקומיות – עושים כל שביכולתנו כנגד מעשים אלה. היו אותן התרחשויות נוראיות בקמניץ, זה נכון. הרשויות ימשיכו כמובן לחקור את כל מה שנחוץ, גם את מותו של אדם אחד שנהרג.
"לאחר האירועים הללו קמה גם תנועה אזרחית גדולה שהבהירה באופן חד משמעי: אנחנו לא רוצים את זה במדינה שלנו ואנחנו נתייצב נגד זה. ואני מאמינה שישנם אנשים רבים המפגינים בבירור אומץ ואפס סובלנות כלפי אנטישמיות, שנאת זרים ותופעות מסוג זה. וזה כמובן דבר שהוא בבסיסו בלתי מתקבל על הדעת, שלאורך כל השנים אנו זקוקים למשטרה בחזית כל המוסדות היהודיים ושכעת עיתונאית יהודייה צריכה לחשוש או שחובש כיפה הותקף. זה בלתי מתקבל על הדעת, ועלינו להמשיך לפעול נגד זה".
על היחסים בין גרמניה לישראל, ועתידם לאחר שתפרוש, אמרה מרקל: "קיימת המשכיות חזקה ביחסי גרמניה-ישראל, ללא תלות בשאלה מי מכהן כקנצלר או כקנצלרית. שנית: איני יודעת עדיין כיצד אביט לאחור כי הרי אני עדיין ממלאת את התפקיד שלי. ובאוקטובר התקיימו התייעצויות בין-ממשלתיות בין גרמניה לישראל. אני גאה מאוד בכך שהנהגנו אותן במהלך תקופת כהונתי, משום שזוהי נקודה שבאמצעותה אנו מציגים את מכלול היחסים בינינו, שאנו פועלים יחדיו, משום שישראל היא הדמוקרטיה היחידה באזור".