ראש הממשלה הפלסטיני, ראמי חמדאללה, צפוי להגיש את התפטרותו ליו"ר הרשות אבו מאזן. מקור פלסטיני אמר לכאן חדשות כי חמדאללה ואבו מאזן צפויים להיפגש הערב (שני) ברמאללה, אחרי שחמדאללה כבר הודיע שממשלתו מברכת על המגעים להקמת ממשלה חדשה שתורכב מנציגי הארגונים הפלסטיניים וממתינה להנחיות מאבו מאזן.
המקור הפלסטיני מסר כי לאחר שחמדאללה יגיש את התפטרות ממשלתו, זו תהפוך למעשה לממשלת מעבר עד להקמת ממשלה חדשה. ההתייעצויות בנושא צפויות להתחיל כבר היום, כשעדיין לא ידוע אם אבו מאזן יאמץ את ההמלצה של בכירים בפתח להדיח את חמדאללה ולהעמיד שם אחר בראשות הממשלה החדשה שתקום.
מקורות בפתח אמרו הבוקר לעיתון "אל-חיאת" שהארגון החליט שאנשיו שלו יאיישו את תפקיד ראש הממשלה, ויחזיקו בתיקים המרכזיים בה – האוצר, החוץ והפנים. מי שתקיים את ההתייעצויות בנושא היא ועדה המורכבת מארבעה בכירים בפתח, שתדון עם שאר הארגונים החברים באש"ף על הרכב הממשל החדשה.
על רקע הלחץ שמופעל על אבו מאזן בתוך פתח להחליף את חמדאללה באדם אחר, המועמד המוביל לתפקיד הוא חבר הנהגת הארגון מוחמד שתאייה. שמות נוספים שהוזכרו כמועמדים אפשריים הם האחראי על הקשר עם ישראל, חוסיין א-שייח'; ראש צוות המשא ומתן לשעבר סאיב עריקאת; ויועצו הכלכלי של אבו מאזן, מוחמד מוסטפא.