אחרי המתקפה מצד רוסיה וסוריה, מדינות רבות הביעו היום (שישי) התנגדות להצהרת נשיא ארה"ב דונלד טראמפ כי בכוונתו להכיר בריבונות ישראלית ברמת הגולן. בין המדינות שהוציאו הודעות היו גרמניה, צרפת, טורקיה, מצרים, סין ודוברות האיחוד האירופי. בתוך כך, ערוץ אל-מיאדין מדווח כי בגולן ובאזור קונייטרה נערכים להפגנות נגד ההכרזה.
הכרה אמריקנית בגולן | הרפובליקנים מברכים, הדמוקרטים מזהירים: הנשיא לא אחראי, הוא לא לוקח בחשבון את ההשלכות @nathanguttman pic.twitter.com/VOULyB0Hbb
— כאן חדשות (@kann_news) 21 במרץ 2019
במשרד החוץ המצרי הדגישו את עמדתה הקבועה של מצרים כי הגולן הסורי הוא שטח ערבי כבוש בהתאם להחלטות של המוסדות הבינלאומיים ובראשן החלטה 497 של מועצת הביטחון בשנת 1981. עוד נאמר כי על הקהילה הבינלאומית לכבד את החלטות המוסדות הבינלאומיים ואת אמנות האו"ם, שלפיהם אסור להשתלט על האדמה בכוח.
באיחוד האירופי אמרו כי אינם מכירים בריבונות הישראלית ברמת הגולן גם אחרי הצהרת טראמפ. דוברת הממשלה הגרמנית אמרה כי היא דוחה צעדים חד צדדיים, כשנשאלה על תגובתה לדברי טראמפ. "הסיפוח הישראלי ברמת הגולן איננו תקף לפי החלטת האו"ם", אמרה.
במשרד חוץ הצרפתי אמרו כי "הריבונות הישראלית ברמת הגולן עומדת בניגוד לחוק הבינלאומי". דובר משרד החוץ הסיני, ג'נג שואנג, אמר כי "סוגיית השטחים הערביים הכבושים, לרבות רמת הגולן, נקבעת במפורש בהחלטות מועצת הביטחון של האו"ם 242 ו-338. סין תמיד תומכת בכך שכל הצדדים הנוגעים בדבר יפתרו נכון את המחלוקות הטריטוריאליות באמצעות משא ומתן בהתאם להחלטות האו"ם הרלוונטיות".
ברוסיה הוציאו מספר הודעות גינוי ביממה החולפת. בהודעה רשמית של הקרמלין נאמר כי הם "מקווים שזו הייתה רק הצהרה של טראמפ ומזהירים כי הדבר עלול לסכן את היציבות במזרח התיכון כולו".
בהכנת הידיעה השתתפו גיא בריזמן, סולימאן מסוודה וגילי כהן.