שר החוץ של צרפת, ז'אן איב לה-דריאן, מתח הלילה (ראשון) ביקורת על תוכנית השלום של ממשל טראמפ ואמר כי היא משקפת גישה שאינה יכולה להקנות שקט במזרח התיכון. בביקור במרוקו שב והדגיש לה-דריאן את עמדת צרפת והאיחוד האירופי בעניין העברת השגרירות האמריקנית לירושלים וההכרה בה כבירת ישראל. לדבריו, גישתו של ממשל טראמפ מצביעה על כך שהתוכנית "לא תשמח" את שני הצדדים - ישראל והפלסטינים.
בשבוע שעבר פורסם כי מספר מדינות אירופאיות שהוזמנו לפסגה הכלכלית בבחריין, שבה יושק החלק הראשון של תוכנית השלום - טרם קיבלו החלטה אם להשתתף או לא. המדינות תוהות אם הוועידה תהיה יעילה, וזאת לאור ההחלטה הפלסטינית שלא להשתתף כרגע בוועידה שתיערך בסוף החודש.
בנוסף, דיפלומטים מתארים את שליחת ההזמנות האמריקניות לוועידה כ"בלאגן". לטענתם, חלק מההזמנות נשלחו לבנק המרכזי של המדינות, חלק למשרד האוצר וחלק למשרדי החוץ. אך חלק מהמדינות מבהירות כי ישתתפו רק במידה והאיחוד האירופי ישתתף בוועידה.
מאז ההכרזה על הפסגה הכלכלית בבחריין, שתתקיים במסגרת תוכנית השלום של טראמפ, קיבלו מספר מדינות אירופאיות הזמנה להשתתף בוועידה, אך עד כה לא קיבלו החלטה אם להשתתף או לא@AmichaiStein1 עם הפרטים ב-#חדשותהערב pic.twitter.com/c0APCsuMWn
— כאן חדשות (@kann_news) 4 ביוני 2019
השליח המיוחד של ממשל טראמפ, ג'ראד קושנר, נפגש בשבוע שעבר עם נשיא הנציבות האירופית, ז'אן קלוד יונקר, ושרת החוץ של האיחוד, פדריקה מוגריני, לדון בתוכנית השלום. בתום הפגישה פרסמו הבכירים כי "מוגריני ויונקר הקשיבו לרעיונותיו של מר קושנר והדגישו את האינטרס הבסיסי של האיחוד האירופי של שלום בר קיימא באזור. הפיתוח הכלכלי של האזור כולו הוא חיוני אבל הוא חייב להיות מלווה בפתרון מדיני בר קיימא, אשר מביא בחשבון את השאיפות הלגיטימיות של הפלסטינים והישראלים".
לפני כשבועיים יצאה רוסיה נגד תוכנית השלום, והביעה דאגה מהניסיון של ארצות הברית להציע חזון כלכלי, שיחליף את החזון המדיני בתוכנית השלום: "אנחנו חוזרים על מחוייבותינו להסכם על פי החוק הבינלאומי והחלטות הוועידות - בהן לדוגמא, נושא שתי המדינות לשני עמים. צריך ליצור משא ומתן בין הצדדים ולא הסכמים חד צדדיים עם 'טבע אופורטוניסטי'".