ביום שישי הודפסה המהדורה האחרונה של הווינר צייטונג – עד החודש שעבר, העיתון היומי הוותיק ביותר בעולם שעדיין רואה אור, באוגוסט היה חוגג את יום הולדתו ה-320. סגירת העיתון באה לאחר שבחודש אפריל שינתה ממשלת אוסטריה חוק שהסמיכו כעיתון רשמי שחובה לדווח בו – דוחות לבורסה, מכרזים והודעות ממשלתיות ובכך הפסיק העיתון להיות רווחי בגרסתו המודפסת. שינוי החקיקה הביא לאובדן הכנסה מוערך של 18 מיליון אירו עבור המוציא לאור ואילץ את העיתון לקצץ 63 משרות.
האזינו:
תומאס זייפרט, מי שהיה עד יום שישי האחרון העורך הראשי של העיתון, התראיין לתוכנית "השעה הבינלאומית" בכאן רשת ב. זייפרט התייחס כך לטענת הממשלה על כך שהעיתון נסגר היות והוא בלתי רווחי: "הווינר צייטונג היה חלק ממורשת האמפריה ההבסבורגית, כמו התיאטרון הלאומי, האופרה או המוזיאון להיסטוריה של האמנות. הוא נהנה מרמה גבוהה של חופש עיתונאי, אפילו יותר מעיתונים בבעלות פרטית.
"הבסיס הכלכלי של העיתון היה כסף שחברות שחייבות בדיווחים שילמו בכדי למלא את חובתן. כך שהכסף לא הגיע ישירות מהממשלה. הוא הגיע מפרסומים רשמיים. דיווחים על חוזים ממשלתיים וחברות בורסאיות שחייבות בפרסום דוחות. היות והן מחויבות לפרסם אצלנו, הן לא יכלו להשפיע על התכנים שפרסמנו. אני מניח שבסגירת העיתון יש מרכיבים פוליטיים, החברה תמשיך להתקיים, בעלות של 16.5 מיליון אירו מתקציב המדינה. לדעתי ההסבר שהעיתון נסגר עקב חוסר רווחיות, לא הגיוני", הוסיף העורך.
העיתון, שנמצא בבעלות ממשלת אוסטריה, פעל בהפרדה מוחלטת בין ההנהלה שמעליה וועדה מפקחת, ומערכת עיתון עצמאית אשר החזיקה במנדט עצמאי ששמר על חופש עיתונאי. "המועצה המפקחת הייתה בעבר מורכבת ממומחי תקשורת. בזמן ממשלת קורץ הראשונה, החל תהליך של השתלטות אנשים עם רקע פוליטי, או קרבה למפלגת השלטון (המפלגה הנוצרית שמרנית), למשל העורך דין שייצג את המפלגה כנגד פרשיות שחיתות נכנס למועצה", אמר העורך הראשי לשעבר.
"בעניין הזה נראה לי שלישראלים יש פה עניין, שהרי סבסטיאן קורץ לעומת נתניהו הוא עוד תלמיד. קורץ והמפלגה עומדים למשפט בפרשיות שחיתות ושוחד וקניית מודעות בעיתונים, ומי שמייצג אותם יושב במועצה המפקחת עלינו. זה נושא שביקרתי רבות, גם פומבית, ואני מניח שיש מרכיבים פוליטיים בסגירת הווינר צייטונג", הוסיף.
הוא החל להתפרסם באוגוסט 1703 וראה 12 נשיאים, 10 קייזרים ושתי רפובליקות. בשנת 1768 הוא דיווח על קונצרט בכיכובו של ילד בן 12 "מוכשר במיוחד". שמו היה וולפגנג אמדאוס מוצרט. כאשר אוסטריה הובסה במלחמת העולם הראשונה, העיתון פרסם מהדורה מיוחדת עם מכתב ההתפטרות של הקייזר ההבסבורגי האחרון. "העיתון הזה קיים מ-1703, דווח בו על המהפכה הצרפתית, על הכרזת העצמאות האמריקאית. יש לו משמעות היסטורית. לסגור אותנו זה כאילו שהממשלה תעשה נקניקיות מסוסי הליפיצאנר", אמר זייפורט.
במאמר מערכת במהדורה האחרונה נכתב "אלה זמנים סוערים לעיתונות איכותית... ישנה תחרות גוברת בין יותר ויותר פלטפורמות, תוכן רציני מתחרה על תשומת לב עם פייק ניוז. חדשות, סרטוני חתולים ותיאוריות קונספירציה".