תוכנית האקטואליה הגרמנית Tagesschau דיווחה כי מצלמות עם טכנולוגית זיהוי הפנים של החברת הגרמנית 'בוש' ממשיכות לשמש את משמרות המהפכה ברחובות איראן - במעקב אחר אזרחים ונשים בפרט.
בעבר דווח כי החברה הגרמנית מכרה לאיראן כ-8,000 מצלמות אבטחה בין השנים 2016-2018, אך החברה טוענת כי על אותן מצלמות לא הותקנה התוכנה לזיהוי פנים ועל כן הן אינן משרתות את המעקבים שמבצעת ההנהגה באיראן.
אולם עדויות של פעילי אופוזיציה באיראן ובהם גם האקרים מציגות תמונה קצת שונה, שלפיה כן מותקנת על המצלמות תוכנת זיהוי פנים. בנוסף, עולה כי החברה אף סיפקה שירותי הכשרה לשימוש במצלמות עבור הרוכשים האיראנים.
החברה הכחישה את הטענות ומסרה כי מאז שנת 2019 היא ניתקה את קשריה עם הרפובליקה האסלאמית, ועמדה בתקנות הייצוא שחלו על מכירת המצלמות. עורכת דין ופעילת אופוזיציה איראנית התראיינה לתוכנית ואמרה כי הצעת חוק באיראן, הנשענת על תיעודי מצלמות האבטחה, כוללת הוצאה להורג של נשים שייתפסו ויזוהו כשהן ללא כיסוי ראש.
איראן נחשבת לאחת המדינות המרושתות ביותר, כשבכל רחוב מותקנות מספר מצלמות העוקבות אחר פעילות האזרחים. פעיל נוסף סיפר כי המצלמות אף מזהות התקהלות של מספר אנשים באותו המקום, כדי שהמשטרה תוכל לשלוח שוטרים שיפזרו אותה וימנעו בדרך זו הפגנות מאורגנות. ארגוני זכויות אדם מתריעים מהרחבה של הצעת החוק, שתאפשר גם לאזרחים לתעד נשים ללא כיסוי ראש ולדווח על כך לרשויות.