1,305 בני אדם נהרגו הלילה (שבת) ברעידת אדמה במרוקו ועוד 1,832 נפצעו, מתוכם 1,200 במצב קשה. כך על פי משרד הפנים המרוקני, שהוסיף כי המספרים צפויים לעלות משמעותית, בגלל שמרבית האיזור שנפגע הוא הררי, דבר שמקשה על מלאכת החילוץ. בנוסף, 17 ישראלים במרוקו מנותקי קשר, נכון לשעה זו, על פי משרד החוץ.
מוקד הרעש, שהיה בעוצמה 7, היה כ-70 ק"מ דרום-מערבית לעיר מרקש והוא הורגש גם בקזבלנקה, רבאט, ואף באלג'יריה, באזור הסמוך לגבול עם מרוקו. כל ההרוגים מגיעים מהאזורים אל-חוז ושישאווה בסביבת מרקש. השירות הגאולוגי האמריקני העריך כי מספר ההרוגים עלול להגיע ל-1,000. ההערכה מתבססת על מספר האנשים החיים במבנים לא בטיחותיים באזור.
ד"ר אריאל היימן, גיאולוג וחוקר בכיר במכון למחקרי ביטחון לאומי פרסם: "מאז תחילת המאה ה-20 לא הייתה רעידת אדמה בסדר גודל כזה באותו אזור". לפי ההערכה, גם הנזק הכלכלי יהיה כבד.
ישראל נערכת להוצאת משלחת חילוץ של פיקוד העורף למרוקו, בעקבות הנחיית ראש הממשלה נתניהו לסייע ככל שיידרש לעם המרוקאי. נתניהו גם מסר כי עם ישראל מחזק את ידידינו בני העם המרוקני בשעתם הקשה, ונושא תפילה לשלומם. גם חברות הביטוח הישראליות בוחנות הוצאת משלחות חילוץ פרטיות.
משרד החוץ, המחלקה לישראלים בחו"ל, מרכז מצב והנציגות הישראלית ברבאט ממשיכים לפעול ליצירת קשר עם כלל הישראלים הנמצאים במדינה ולוודא את שלומם. דורית אבידני, קונסולית ישראל במרוקו, עושה דרכה לאזור הרעש במרקש על מנת לספק תמונת מצב מלאה. נכון לשעה זו, לא ידוע על אזרחים ישראלים שנפגעו באירוע.

עבד אל-מאלכ אל-מנסורי, נציג משרד הבריאות המרוקני, אמר בשיחה עם כאן חדשות כי מדובר באסון הומניטרי ולאומי, אך הוסיף שהמצב כרגע יציב וכל מנגנוני השלטון, מהצבא ועד לרשויות המקומיות, פועלים באופן רציף. עוד אמר, כי יש אפשרות שמרוקו תקבל סיוע, גם מישראל, "שיש לנו יחסים איתה", אך ציין כי, לפי שעה, המצב בשליטה.
השלטונות במרקש פרסמו קריאה לאזרחים לתרומות דם. בהודעה של משרד הפנים קודם לכן נמסר כי השלטונות המקומיים ומנגנוני הביטחון ורשויות ההגנה האזרחית גויסו באופן מלא כדי להעניק סיוע למי שזקוק לכך ולעשות בקרת נזקים. האזרחים נקראו לשמור על רוגע ולהימנע מבהלה.
ישראלי שנופש במרקש תיאר את רגעי האימה: "בערך בשעה 23:00 כל החדר רעד ברמה מטורפת, זה נמשך בערך דקה וחצי. הסתכלנו מהחלון וראינו אבק מעל העיר. לא נראה שיש פה נפגעים בסביבה שלנו ולא שומעים סירנות. המוקד היה ממש לידינו". במדינה החלו להתקבל דיווחים על הרס של מבנים.

אורסולה פון דר ליין, נשיאת הנציבות האירופית, צייצה בעקבות האסון: ״אני בכל ליבי עם העם המרוקאי מול רעידת האדמה הנוראה שגבתה מאות הרוגים. מחשבותיי עם משפחות הנפגעים, ולפצועים אני מאחלת החלמה מהירה והמגיבים הראשונים שעושים עבודה ראויה להערצה״.