רעידת האדמה במרוקו: מניין ההרוגים עלה ל-2,012, ישראל נערכת לסייע

רעידת האדמה במרוקו: ישראל נערכת לסייע
ברעידת האדמה באזור מרקש נפצעו כ-2,059 בני אדם, מתוכם יותר מ-1,400 במצב קשה • לא ידוע על נפגעים ישראלים • יציאת המשלחת הישראלית בספק עקב המתנה לאישור ממרוקו • נתניהו: "עם ישראל מחזק את ידידינו בני העם המרוקאי ונושא תפילה לשלומם"
author author KAN11.Web.Components.TextItem.AuthorItemModel
רעידת אדמה מרוקו
צילום: רויטרס

מדינת ישראל נערכת להוציא משלחת סיוע למרוקו עקב רעידת האדמה שפקדה הלילה (שבת) את המדינה. עם זאת, יציאת המשלחת נתונה בספק, מכיוון שישראל מחכה לאישור של המרוקנים שטרם הודיעו אם הם חפצים בסיוע זר. 

מראש הממשלה בנימין נתניהו נמסר: "הנחיתי את כלל המשרדים והכוחות לסייע ככל שיידרש לעם המרוקאי, לרבות היערכות להוצאת משלחת סיוע לאזור. עם ישראל מחזק את בני העם המרוקאי בשעתם הקשה, נושא תפילה לשלומם ואנו נסייע בכל צורך שנדרש".

נשיא המדינה יצחק הרצוג הביע גם את תמיכתו: "ליבנו עם העם במרוקו בשעה קשה זו. בשם העם בישראל אני שולח תנחומים כנים למלך מרוקו מוחמד השישי ולעם המרוקאי על אובדן החיים הנורא שהביאה עימה רעידת האדמה הקשה שאירעה אמש, ומתפלל לשלום הפצועים. מדינת ישראל נכונה לסייע כפי שיידרש".

לפי משרד הפנים המרוקני, מניין ההרוגים עלה ל-2,012 לצד כ-2,059 פצועים - למעלה מ-1,400 מתוכם במצב קשה. לפי משרד החוץ הישראלי כל מנותקי הקשר הישראלים במרוקו אותרו. נכון לשעה זו, לא ידוע על אזרחים ישראלים שנפגעו באירוע. מוקד הרעש, שהיה בעוצמה 7, היה כ-70 ק"מ דרום-מערבית לעיר מרקש והוא הורגש גם בקזבלנקה, רבאט, ואף באלג'יריה, באזור הסמוך לגבול עם מרוקו.

במקביל, חברות ביטוח ישראליות הודיעו על פתיחת מוקד חירום והקמת חדר מצב לטיפול במבוטחים ובני משפחותיהם. בנוסף, החברות האריכו את משך הביטוח לשוהים במרוקו ל-72 שעות, ואף בוחנות הוצאה של משלחות חילוץ פרטיות.

עבד אל-מאלכ אל-מנסורי, נציג משרד הבריאות המרוקני, אמר לכאן חדשות כי מדובר באסון הומניטרי ולאומי, אך הוסיף שהמצב כרגע יציב וכל מנגנוני השלטון פועלים באופן רציף. בהמשך הוסיף כי יש אפשרות שמרוקו תקבל סיוע, גם מישראל, "שיש לנו יחסים איתה", אך ציין כי לפי שעה, המצב בשליטה.

ד"ר אריאל היימן, גיאולוג וחוקר בכיר במכון למחקרי ביטחון לאומי פרסם: "מאז תחילת המאה ה-20 לא הייתה רעידת אדמה בסדר גודל כזה באותו אזור". לפי ההערכה, גם הנזק הכלכלי יהיה כבד.

שר הביטחון יואב גלנט שוחח היום עם שר ההגנה של מרוקו עבד אל-לטיף לודי בעניין רעידת האדמה והבהיר את הנכונותה של ישראל לסייע: ״חלק משמעותי מהסכמי אברהם, הוא המחויבות הדדית של המדינות לעמוד זו לצד זו ברגעי משבר לאומיים. מדינת ישראל מושיטה יד ותסייע ככל הנדרש למרוקו בשעה קשה זו״.

מוקדם יותר, גם יו"ר התעשייה האווירית עמיר פרץ פנה למלך מרוקו מוחמד השישי והציע סיוע: ״התעשייה האווירית מוכנה להושיט כל סיוע שידרש לכוחות ההצלה המרוקנים, לרבות אמצעים טכנולוגיים מתקדמים, וזאת בתאום עם ממשלת ישראל, משרד הביטחון ומשרד החוץ״.

 

הפופולריים